Ege Postası
Geri

Altıparmak'tan Özgüven'e sürpriz çağrı!

Danıştay’ın belediye başkanlığından düşürülmesi isteminin reddine karar vermesi sonrası koltuğa yeniden talip olan Osman Özgüven’e, Dikili Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’tan Ege Postası aracılığıyla sürpriz bir çağrı geldi. Altıparmak, Özgüven’in yorulduğunu söyledi ve “Umuyorum ki Osman Özgüven benim lehime çekilsin dedi.
Altıparmak'tan Özgüven'e sürpriz çağrı!
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Aralık 2013 Pazartesi 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Dikili’de başkanlık koltuğu için ortalık kızışıyor. Danıştay’ın belediye başkanlığından düşürülmesi isteminin reddine karar vermesi sonrası koltuğa yeniden talip olan Osman Özgüven’e Dikili Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan ve Özgüven’le uzun yıllar birlikte siyaset yapan Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’tan sürpriz bir çağrı geldi. Geçtiğimiz yıl yurt dışından Özgüven’in de işareti sonrası meclis içerisindeki seçimde koltuğa başkan vekili olarak oturan ve sürpriz bir şekilde 2014 için başkanlığa talip olan Yusuf Altıparmak, “Umuyorum ki Osman Özgüven benim lehime çekilsin” dedi.

GÖREVE TALİP OLDU
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in geçtiğimiz yıl 8 yıl 4 ay hapis cezasının onanmasından sonra görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanlık koltuğuna meclis içersindeki seçim sonrası oturan ve koltuğa 2014 seçimlerinde talip olan Dikili Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’tan uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı Özgüven’e çağrı geldi.

"VİCDANLARDA DEĞERLENDİRİLSİN"
Danıştay’dan beklediği haberi alan ve aday adaylığını açıklayan Özgüven’in lehine çekilmesinin mümkün olmayacağını belirten Başkan vekili Yusuf Altıparmak, beklentisinin Özgüven’in çekilip kendisine destek olması yönünde olduğunu söyledi. Altıparmak, “  Aday adaylığı açıklaması yaptı. Çıkıp ‘Dikili halkına teşekkür ederim ve partimin göstereceği adayı destekleyeceğim’ demesi beklentisindeydim. Ancak aday adayı oldu.
Umuyorum ki Osman Özgüven benim lehime çekilsin. Neden çünkü kendisini 35 yıldır destekleyen bir kardeşiyim. Başkan çok çalıştı ve yoruldu. Yargı da yordu kendisini. Biz hiçbir şart koymaksızın 35 sene destek verdik kendisine.  Bir dönem daha başkanlık talebinde ısrarcı kendisi... 8. dönem olacak. 5’er yıldan 40 sene. Bunun vicdanlarda değerlendirilmesini istiyorum” dedi.

ÖZGÜVEN KIRGIN
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in geçtiğimiz yıl başkanlık seçimine günler kala İsveç’ten kardeşi Sedat ve oğlu Evren Özgüven aracılığı ile CHP grubuna mesaj gönderip “Benden sonra başkan olsun” deyip arkasında durduğu Altıparmak’a kırgın olduğunu yakın çevresine dile getirdiği öğrenildi. 

SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI
Yargıtay, Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven’in ihaleye fesat karıştığı gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasını onadı. Bu karar tebliğ edilmeden önce Başkan Özgüven izin kullandığını söyleyip İsveç’e gitti ve dönmedi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İçişleri Bakanlığı’na Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevden alınması için yazı yazdı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Özgüven’i görevden uzaklaştırdı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in imzaladığı görevden uzaklaştırma kararı, İzmir Valiliği aracılığıyla Dikili Kaymakamlığı’na gönderildi. Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın Özgüven’i ihtiyati tedbir olarak görevden uzaklaştırdığını belirterek, meclisin toplanıp başkanvekili seçmesi gerektiğini söyledi. Mecliste başkan vekilliği seçimi yapıldı. Seçimde Meclis Üyesi Yusuf Altıparmak Başkan Vekili olarak koltuğa oturdu. Özgüven, aylar sonra 4. Yargı Paketi kapsamında söz konusu suç fiiliyle ilgili yapılan değişiklik üzerine yurda döndü ancak başkanlık koltuğuna oturamadı. Danıştay’ın belediye başkanlığından düşürülmesi isteminin reddine karar vermesi sonrası ise aday adaylığını açıkladı.Başkan vekili olarak belediye başkanlığı koltuğunda oturan Altıparmak da aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası