Ege Postası
Geri

Amaç sporda şiddeti durdurmak

İZMİR’de Narlıdere Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile sporda küfre ve şiddete son vermek amacıyla proje başlattı. Narlıdere Kaymakamı Osman Canbaba, "Değişimin çocuklar ile olacağını düşündük. Bu yüzden çocuklarımız ile sporda şiddete hayır diyeceğiz" dedi.
Amaç sporda şiddeti durdurmak
Haberler / İzmir
19 Ocak 2013 Cumartesi 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR Son yıllarda yeşil sahalarda ve salon sporlarında artan şiddet olaylarına dur demek için harekete geçen Narlıdere Kaymakamlığı, eğitimin çocuk ve gençlerden başlayacağı temasıyla 'Mutlu Gençlik ve Mutlu Yarınlar' projesi ile yola çıktı. Proje kapsamında ilk olarak Narlıdere’de tüm okulların beden eğitimi öğretmenleri ile iletişime geçildi ve öğretmenler ile kaymakamlık arasında bir bilgi ağı oluşturuldu. Öğretmenler vasıtasıyla bilgilendirilen öğrenciler, gönüllülük esası çerçevesinde projeye katıldı. Eylül ayında başlayan ve bir yıl boyunca devam edecek projeye katılmaya gönüllü olan 400 öğrenci, 50 kişilik gruplara bölündü. 50 kişilik grup ile çalışmaya başlanan projede ayda bir kez Narlıdere ilçe sınırlarında bulunan Ali Onbaşı Deresi'ne doğa yürüyüşleri ve kır koşuları düzenlendi. Yürüyüşlerde sporun birlikte yapılması ve sporun temelinde paylaşımının önemine dikkat çekildi.

Öğrenci grupları daha sonra ise voleybol, basketbol ve futbol müsabakalarına götürüldü. Müsabakalarda öğretmenler tarafından öğrencilere seyirci kültürünün nasıl olması gerektiği aşılanırken sporun sadece kazanmak için değil keyif için yapıldığı anlatıldı. Projenin üçüncü ayağında ise doğa yürüyüşleri ve seyirci kültürü aşılanan öğrenciler arasından takımlar oluşturularak halı saha turnuvası gerçekleştirildi. Halı saha turnuvasında sadece kazanan takıma değil tüm takımlara sertifika ve kupa verilerek sporuna sadece kazanmak için değil keyif almak için yapıldığı vurgulandı.

Projenin son ayağında ise 400 öğrenciye FİFA kokartlı olarak Türkiye liginde 13 yıl, uluslararası müsabakalarda ise 7 yıl hakemlik yapan Ali Rıza Çakmak’ın katıldığı bir panel gerçekleştirildi. Futbol deneyimlerini çocuklara aktaran Çakmak, sporun centilmence ve dostça yapılması gerektiğini anlattı. Projenin ikincisi aşaması ise şubat ayında devam ederek 400 kişilik öğrenci grubu ile aynı çalışmaya devam edilecek.

'SPOR DAYANIŞMA İLE YAPILIR'

Narlıdere Kaymakamı Osman Canbaba, sporda şiddetin artması sonrası bu durumu engellemek için projeyi gerçekleştirme için harekete geçtiklerini söyledi. Değişimin çocuklar ve gençlerden başlayacağını söyleyen Canbaba, "Son olarak engellilerin basketbol maçında yaşanan şiddet olaylarında tekerlekli sandalyeler kırıldı. Spor yapanlar ve izleyenler bunu belli bir kültür içinde yapmalıdır. Spor sadece kazanmak için değil paylaşım ve birliktelik ile yapılmalıdır. Bizde çocuklarımıza ve gençlerimize bunu aşılamak için bu projeyi başlattık. 1 yıl boyunca devam edecek proje ile ilçemizdeki tüm çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası