Ege Postası
Geri

Ameliyatı bilmeyen cerrahlar var

​Sağlık Sen İzmir Şubesi Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda konuşan Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, sendikacılığa yeni bir vizyon ve soluk getirdiklerini söyledi. ‘Önemli günlerde çalışanlarına çiçek veren’ sendikacılık şeklinin geride kaldığını anlatan Atçı, “Şubemiz hem çalışanların sorunlarını dinlerken, çözüm odaklı çalışmalar yürütmektedir. Sendika olarak çok sayıda sanatsal ve kültürel faaliyet gerçekleştiriyoruz” dedi.
Ameliyatı bilmeyen cerrahlar var
Haberler / Genel
17 Kasım 2014 Pazartesi 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Sen İzmir Şubesi Wyndham İzmir Özdilek Otel’de Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Sendika Şube Başkanı Dr. Recep Atçı, yönetim kurulu, ilçe başkanları ve işyeri temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan Recep Atçı, amaçlarını ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Türkiye’nin en büyük sağlık alanındaki sendikası olan Sağlık Sen’in İzmir Şubesi, sendikacılığa yeni bir vizyon, yeni bir soluk getirdiğini anlatan Atçı, “Sağlık Sen yepyeni atılımlarla klasik sendikacılık kalıplarını çoktan aşmıştır. Tüm yıl boyunca sahada olan, üye kazanmayı gönül kazanma amacı edinen sendikamız bir çok yeniliğe imza attı. Sağlık çalışanlarını her türlü sorunlarıyla ilgilenirken, genel merkezimizin kazanımları da sahada anlatılmaktadır. Sendikamız sağlık çalışanların hak mücadelesini sürdürürken, ülkenin dertleriyle dertlenmektedir Sağlık Sen İzmir’de faaliyet alanına giren tüm kurumlarda ciddi bir teşkilatlanma ivmesi  kazanmıştır. Kurumlardaki çalışanlarımız yerinde ziyaret edilerek sorunların yerinde çözülmesi amaçlıyoruz. Sorunların diyolog ile çözüleceğini düşünüyoruz. İdaremiz bir çok sorunu büyümeden iyi niyet çerçevesinde çözmüştür. Bu durum sağlık çalışanları ve yöneticilerinin takdirini kazanmaktadır. Şubemiz Ege Bölgesi’nin en büyük Sağlık Sen Şubesi konumundadır. Bu yıl büyük bir atılım yapılarak tüm kurumlarda büyüyerek genel yetkili sendika olmak istiyoruz”  dedi.



AMELİYAT YAPMAYI UNUTAN YÖNETİCİLER VAR
İzmir’de bazı hastane yöneticilerinin çalışanlarını emrindeki hizmetliler gibi gördüğünü belirten Atçı,

“Bu yöneticiler yıllarca eğitim aldıkları meslekle de bağlarını koparmışlardır. Bu grupta yer alan ve cerrahi branş eğitimli yöneticiler, ameliyat yapmayı unutacak kadar mesleklerinden kopmuşlardır.
İzmir’in ilçelerinde de benzer sıkıntılar görülmektedir. Bir yönetici branşında doktor olmamasına karşın sadece yarım gün poliklinik yapmaktadır. Yönetici çalışanlarına örnek olmalıdır. Sağlık Sen olarak sağlık yönetiminin en önemli ayağı olduğumuzu biliyoruz.  Yöneticilerin liyakatli olması gerektiğini biliyoruz. Sağlık yöneticilerinin hep aynı yüzler olmamalı. Kuruma ciddi manada katkısı olmayan , çalışanları ile diyoloğu olmayan yöneticiler değil tüm servisleri ziyaret eden, birliktelik duygusunu oluşturan sağlık yöneticilerine görev verilmeli. Ancak böyle olursa İzmir sağlıkta büyük bir atılım yapacaktır. Sendika olarak böyle bir ekibin oluşması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.
 
İZMİR’İN SAĞLIĞINDA CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK
Sağlık Sen İzmir Şubesi yeni yönetiminin, teşkilat ile birlikte çok hızlı bir ilerleme süreci yakaladığına dikkat çeken Atçı, “Önümüzdeki 1.5 ay içerisinde kentin sağlık yönetiminde çok ciddi değişmeler olacak. Bu gündemi Genel Merkez ile en yakın şekilde takip ediyoruz. Biz sağlık sen olarak bu konuyu en yetkili yerlerle görüşüyoruz. Sağlık Sen’in görüşünü ulaştırıyoruz” dedi.

TAŞIMALI YEMEK SİSTEMİ DEĞİŞMELİ
İzmir’deki Kuzey ve Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri tarafından başlatılan Taşımalı Yemek Sistemi’ndeki aksaklıkların sağlık çalışanlarını ve hasta, hasta yakınlarını mağdur ettiğini vurgulayan Atçı, “Sağlık çalışanlarına ve hastalarımıza reva görülemeyecek standarttaki yemek hizmetini İzmir’den kaldırmalıyız. Tepecik’te yemek pişiyor, kaplara aktarılıyor. Bu yemek  Kemalpaşa ilçesindeki hastanemize kadar gidiyor. Sağlık çalışanlarının kaliteli yemek yeme hakkı üç kuruşa feda edilemez.  Genel Merkez ile birlikte bu sistemin değiştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” 

DÖNER SERMAYE EN BÜYÜK SORUN
Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Türkiye’de yeni sendikacılık modelini hayata geçirdiklerini söyledi. Döner Sermaye sorununun sağlıkçıların en büyük sıkıntılarından biri olduğunu ifade eden Örnek, çalışanların maaşlarının tamamına yakınını sabit, kalan kısmı ise döner sermayeden alması gerektiğini söyledi. Örnek, bu konuda Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir çalışma başlatıldığını, sendikalarının da çalışmalarda aktif rol oynayacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası