Ege Postası
Geri

Amerika Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı

ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olan Ohio Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı. Ohio Türk Amerikan Derneği (TASO) ve Niagara Vakfı Ohio Şubesinin birlikte tertip ettiği Türkiye resepsiyonu siyaset ve akademisyenlerden oluşan seçkin...
Amerika Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı
Haberler / Dünya
20 Mayıs 2013 Pazartesi 20:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olan Ohio Eyalet Meclisi'nde Türkiye tanıtımı yapıldı. Ohio Türk Amerikan Derneği (TASO) ve Niagara Vakfı Ohio Şubesinin birlikte tertip ettiği Türkiye resepsiyonu siyaset ve akademisyenlerden oluşan seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

60 milletvekili ve senatörün katılımıyla gerçekleşen Türkiye tanıtımı Türkiye ile ABD arasında yeni köprülerin kurulmasına vesile oldu. Bu seneki resepsiyonun onur konukları Kırgızistan ve Tacikistan’ın büyükelçileri ile Azerbaycan’ın Washington Başkonsolosu oldu.

Program, Niagara Vakfı Ohio Şubesi yöneticisi Serkan Aykan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Türkiye’nin yakından tanıtılması ve iki ülke arasında ticari köprülerin kurulması için Türkiye gezileri tertiplediklerini belirten Aykan, “Toplumun her kesiminden gezi grupları tertip ediyoruz” dedi. Aykan, Türkiye’nin yanı sıra Türki cumhuriyetlerin de yakından tanıtılmasına çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye gezilerinden birine katıldığını söyleyen Ohio Milletvekilli John Adams de Türkiye`den çok etkilendiğini söyledi.

Türk toplumunun Amerika`da çok güzel işler yaptığını belirten Ohio milletvekili Tracy M. Heard ise iki ülke arasındaki ilişkilerin arttırılması için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.

Programda konuşan Azerbaycan Başkonsolosu Fahreddin İsmayilov, Türk kardeşlerinin organizesiyle ABD’li yaklaşık 70 milletvekilini önümüzdeki günlerde Azerbaycan’da misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Ohio Türk Amerikan Derneği'ne (TASO) teşekkür eden Kırgızıstan Büyükelçisi Mukhtar Djumaliev, bu programın dünya barışına büyük katkı sağladığını belirtti. Program yemeğin ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası