Ege Postası
Geri

Gandhi'nin kanı açık artırmada satılacak

Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Gandhi’nin kanının bulunduğu iki mikroskop camı (lam) Londra’daki bir müzayedede satışa çıkarılacak. Ünlü liderin kan örneğinin üzerinde bulunduğu lamların, 10 bin ila 15...
Gandhi'nin kanı açık artırmada satılacak
Haberler / Dünya
20 Mayıs 2013 Pazartesi 19:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Gandhi’nin kanının bulunduğu iki mikroskop camı (lam) Londra’daki bir müzayedede satışa çıkarılacak. Ünlü liderin kan örneğinin üzerinde bulunduğu lamların, 10 bin ila 15 bin Sterlin arasında alıcı bulması tahmin ediliyor.

Gandhi’nin kan örneklerinin, 1924 yılında Mumbai yakınlarında apandist ameliyatı olduğu sırada temin edildiği belirtiliyor. Hindistanlı liderin kanını, o sırada birlikte kaldığı aileye bağışladığı düşünülüyor.

Mullock’s müzayede evinde tarihi araştırmacı olarak görev yapan Richard Westwood-Brookes, “Hayranlarına göre Gandhi’nin kanı, bir Hristiyan’ın kutsal saydığı emanetler ile aynı değerde bulunuyor.” şeklinde yorumda bulundu.

Mullock’s müzayedede, kan örneği bulunan lamların yanı sıra Gandhi’nin sandaleti, şalı ve çarşafının içinde yer aldığı eşyaları da müzayedede satışa çıkaracak. Mullock’s, geçtiğimiz yıl da Gandhi’nin 1948’de suikast sonucu öldürüldüğü yerden alındığı iddia edilen toprak ve kan örneklerini 10 bin Sterlin’e satmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası