Ege Postası
Geri

Amerikan istihbaratının dinleme listesinde Türkiye de var

Amerikan istihbarat servislerinin ‘hedef’ olarak göstererek dinleme listesine aldığı yabancı ülkelerin arasında Türkiye’nin de olduğu öne sürüldü.Guardian gazetesinin haberine göre; bilgisayarlarından veri hırsızlığı yapılan 38...
Amerikan istihbaratının dinleme listesinde Türkiye de var
Haberler / Dünya
1 Temmuz 2013 Pazartesi 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amerikan istihbarat servislerinin ‘hedef’ olarak göstererek dinleme listesine aldığı yabancı ülkelerin arasında Türkiye’nin de olduğu öne sürüldü.

Guardian gazetesinin haberine göre; bilgisayarlarından veri hırsızlığı yapılan 38 ülke arasında sadece ideolojik düşmanlar ve hassas Ortadoğu ülkeleri bulunmuyor. Eylül 2010 tarihli belgede AB misyonu ve İtalya, Fransa, Yunanistan gibi ülkelerin yanı sıra Japonya, Meksika, Güney Kore, Hindistan ve Türkiye de ‘hedef’ ülkeler arasında. Bu listede İngiltere, Almanya ya da diğer Batılı ülkelerin bulunmadığı belirtildi.

Eski istihbarat analisti Edward Snowden’in sızdırdığı belgelerde Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA), ülkedeki yabancı misyonları dinlediğini ortaya çıkarmıştı. Dinleme skandalına karşılan İngiltere’nin de elde ettiği bilgileri ABD’ye teslim ettiği iddiası yalanlanmamıştı. İngiliz istihbaratının, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de Londra’daki uluslararası toplantıda dinlediği iddia edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası