Ege Postası
Geri

Güney Kore lideri, Çin klasikleriyle hayata tutunmuş

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, babası ve annesinin öldürülmesinden sonra hayata Çin felsefe ve edebiyat klasiklerini okuyarak tutunduğunu söyledi. Güney Kore lideri, "Acı ve üzüntüden öleceğimi hissettiğim o dönemde Çin felsefe...
Güney Kore lideri, Çin klasikleriyle hayata tutunmuş
Haberler / Dünya
30 Haziran 2013 Pazar 19:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, babası ve annesinin öldürülmesinden sonra hayata Çin felsefe ve edebiyat klasiklerini okuyarak tutunduğunu söyledi. Güney Kore lideri, "Acı ve üzüntüden öleceğimi hissettiğim o dönemde Çin felsefe ve edebiyat klasikleriyle teselli buldum ve zorlukların üstesinden geldim.’’ dedi.

Resmi ziyaret için geldiği Çin'in başkenti Pekin’de Qinghua Üniversitesi’nde öğrencilere konuşan Kore devlet başkanı gençlik tecrübelerini aktardı. Öğrencileri hayattaki zorlukları aşmaları için teşvik eden Park, annesinin öldürüldüğü 1974’e kadar başarılı bir elektronik mühendisi olmayı hayal ettiğini, beş yıl sonra babasının da öldürüldüğünü anlattı.

Klasiklerden okuduğu sözleri bir yere yazdığını belirten Park bu sözleri tekrar tekrar okuduğunu, böylelikle iç huzur ve hayatın değerini anladığını söyledi. Park Geun-hye okuduğu klasiklerden alıntılar paylaştı.

Kuzeydeki Xian şehrinde bulunan toprak askerler müzesini de ziyaret eden Park ve beraberindeki heyet, dört günlük Çin ziyaretini tamamladı.

Kore devlet başkanı, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang yaptıkları görüşmede ikili serbest ticaret anlaşmasını tamamlamak için anlaştı; Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik ortak çaba harcama konusunda fikir birliğine vardı.

Ziyareti esnasında Park ayrıca, iyi niyet göstergesi olarak, 1950-53 Kore Savaşı'nda hayatını kaybeden ve Seul'un kuzeyindeki Panju mezarlığında medfun bulunan Çinli askerlere ait 3 yüz 60 parça kalıntıyı Çin’e iade etmeyi önerdi. Seul yönetimi, daha önce de 403 parça kalıntıdan 43'ünü Çin’e vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası