Ege Postası
Geri

Anastasiadis: Mali krize rağmen NATO programına dahil olmak için çalışacağız

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, İsrail temaslarının ardından adaya döndü. Anastasiadis, Güney Kıbrıs'ın içerisinde bulunduğu mali krize rağmen NATO'nun Barış için Ortaklık Programı'na giriş sürecine başlayacaklarını kaydetti.Tel...
Anastasiadis: Mali krize rağmen NATO programına dahil olmak için çalışacağız
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, İsrail temaslarının ardından adaya döndü. Anastasiadis, Güney Kıbrıs'ın içerisinde bulunduğu mali krize rağmen NATO'nun Barış için Ortaklık Programı'na giriş sürecine başlayacaklarını kaydetti.

Tel Aviv'de gerçekleştirilen Kıbrıs-İsrail İş Forumu'nda konuşan Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile İsrail'in ortak vizyonunun ikili ilişkilerin her alanda, özellikle de enerji, ekonomi ve güvenlik alanlarında esaslı ve stratejik olarak geliştirilmesi olduğunu söyledi. Enerji konusunun İsrail ile işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirdiğini ifade eden Rum lider, NATO'nun Barış için Ortaklık Programına giriş sürecine başlamak istediklerini dile getirdi.

Kıbrıs ve İsrail'in sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki hidrokarbon yataklarına da değinen Anastasiadis, bu konunun sadece iki ülke arasında değil, bölgesel olarak üzerinde çalışılması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Anastasiadis, ayrıca Rum-İsrail işbirliğinin Doğu Akdeniz'deki başka komşu ülkelerle işbirliğini kolaylaştırdığını da öne sürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası