Ege Postası
Geri

Anayasa Mahkemesi, ek MTV itirazını reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM) bu yıla mahsus olarak getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) düzenlemesinin iptali talebiyle CHP’nin yaptığı başvuruyu oy birliği ile reddetti.
Anayasa Mahkemesi, ek MTV itirazını reddetti
Haberler / Güncel
28 Eylül 2023 Perşembe 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından TBMM’den geçirilen 1 trilyon 150 milyar 496 milyon 400 bin liralık ek bütçede, bu yıl ikinci kez MTV alınması da düzenlenmiş ve ek MTV’den 32 milyar 662 milyon 87 bin lira gelir hedeflenmişti. CHP, söz konusu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla AYM’ye başvurmuş ve ek MTV’nin iptalini istemişti. AYM bu başvuruyu bugün görüştü. AYM Genel Kurulu, oy birliği ile aldığı kararla ek MTV düzenlemesinin Anayasa’ya uygun olduğuna hükmederek, başvuruyu reddetti.

CHP’nin başvurusunda, ek MTV düzenlemesinin Anayasa’nın “hukuk devleti”, “sosyal devlet”, “eşitlik”, “adalet”, “verginin genelliği ve adaleti”, “herkesin mali gücü oranında vergilendirmesi” ilkelerini ihlal edildiği iddia edilmişti.

AYM daha önce 1999 yılında yapılmış benzer düzenlemeyi Anayasa’ya uygun görürken, 2003 yılında ise benzer başvuruyu Anayasa’ya aykırı bulmuştu.

EK MTV'DE İKİNCİ TAKSİT NE ZAMAN?

Öte yandan ek MTV'de şu ana dek ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.

AYM'nin iptal kararı vermemesi durumunda ikinci taksiti kasım ayında ödenecek ek MTV'den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası