Ege Postası
Geri

Anayasa zirvesi: Çiçek ve Kılıçdaroğlu neler konuştu'

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ''Yürütme organının veya siyasal partilerin yetkililerinin yasama organına müdahale ederek orası için zaman kısıtı getirmesinin doğru olmadığını ifade ettik'' dedi.
Anayasa zirvesi: Çiçek ve Kılıçdaroğlu neler konuştu'
Haberler / Güncel
2 Ocak 2013 Çarşamba 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ANKARA - Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa için çıktığı liderler turuna Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile devam etti.

Kılıçdaroğlu, Çiçek'i kapıda karşılayarak, tokalaştı.

Görüşmeye, CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi de katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarıyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa yazım sürecinde zaman kısıtlamasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Yürütme organının veya siyasal partilerin yetkililerinin yasama organına müdahale ederek orası için zaman kısıtı getirmesinin doğru olmadığını ifade ettik" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Meclis Başkanı Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu hakkında geniş bir bilgi verdi. Yapılan çalışmaları ve süreci anlattı. Makul bir süre içinde Türkiye'nin demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşabileceğini ifade etti. Bunları duymaktan memnun olduğumuzu ifade ettik. Anayasa Uzlaşma Komisyonu gerçekten çalışıyor. Bir şeyler üretmeye çalışıyor. Türkiye'nin çağdaş ve uygarlık düzeyini yakalayabilmesi, hukukun üstünlüğünün bu ülkede egemen olması için Anayasa'nın değişmesi lazım. Daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya hepimizin ihtiyacı var. Bu bağlamda bir açıklama yaptı.

Biz, yürütme organının veya siyasal partilerin yetkililerinin yasama organına müdahale ederek orası için zaman kısıtı getirmesinin doğru olmadığını ifade ettik. Yürütme organının görevi yasama organına müdahale etmek değil tam tersine yasama organının sağlıklı çalışmasına zemin hazırlamasıdır. Bu bağlamdaki düşüncelerimizi ifade ettik. Meclis Başkanı Çiçek'e ise biz makul süreden bahsettik. Hiçbir zaman bir zaman kısıtı getirmedik. Makul süre içinde çalışmaları yapacaklarını ve sonlandıracaklarını ifade ettiler.''

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ilk olarak AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Çiçek daha sonra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüştü.

Meclis Başkanı Çiçek, yeni anayasa için çıktığı liderler turuna bugün görüşeceği BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası