Ege Postası
Geri

Ankara Kocaoğlu'nun isyanına kulak verdi: ÖTV indirimi geliyor!

TBMM belediyelerin elini rahatlatacak bir kararname yayınlamaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çeşitli seferler dile getirdiği yeni araç alımlarında ÖTV indirimi uygulanmasına yönelik tasarı hayata geçtiğinde yerel idarelerin bütçesi büyük ölçüde rahatlayacak. Ankara Kocaoğlu'nun isyanına kulak verdi
Ankara Kocaoğlu'nun isyanına kulak verdi: ÖTV indirimi geliyor!
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Merkezi hükümet İzmir'in çağrısına kulak verdi, araç alımlarında ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimine gitme kararı aldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 25 maddelik yeni kararname tasarısı resmileştiğinde belediyeler rahat nefes alacak.

KOCAOĞLU'NUN TALEBİ YILLAR SONRA KABUL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sık sık dile getirdiği ve Anakra'ya defalarca çağrı yaptığı akaryakıt ve yeni araç alımlarında özel tüketim vergisinin kaldırılmasına yönelik talep kısmen karşılık buldu. Buna göre, kamu kurumları ile birlikte ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin toplu ulaşım hizmetlerini yerine getiren araç filolarında yapacakları alımlarına vergi indirimi gelecek. Ticari faaliyetlerde kullanılan TIR, kamyon, kamyonet, halk otobüsleri, dolmuş ve servis minibüsleri ile birlikte belediye otobüslerini de kapsayan yeni tasarı kapsamında yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere satın aldığı araçlar da ÖTV'den müstesna sayılacak.

YENİ ARAÇ ALIMLARINA ÖTV İNDİRİMİ

Tasarıya, elektrikli ve hibrit araçları teşvik etmek amacıyla önergeyle madde eklenirken, yeni belediye otobüslerinde yaklaşık yüzde 8-18 oranında vergi indirimi gelmiş olacak. Söz konusu araçlar, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten 30 Haziran 2019 tarihine kadar ÖTV'den hariç tutulacak. Büyük ölçüde uzlaşmaya varılan kararnamede tasarrufa yönelik bazı ek tedbirlere de gidildi. Eskiyen ve hurdaya ayrılan taşıtların, 2 yıl içerisinde satılması, devredilmesi veya filodan çıkartılması şartı düzenlemeye eklendi. Öte yandan, satın alınacak yeni belediye otobüslerini üç yıl içerisinde devreden ya da faaliyetlerden çeken belediyeler ise muaf tutulduğu vergi tutarını ödemek zorunda kalacak.

İZMİR 220 OTOBÜSÜ YÜKSEK FİYATTAN ALMIŞ OLDU

Önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi beklenen kararname sonrasında belediyeler alacakları yeni araçlar için daha düşük bütçeler ayırabilecek. Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi son bir yıl içerisinde yaptığı araç alımlarıyla 100 adet körüklü otobüs, 100 adet solo otobüs, 20 adet de elektrikli otobüs ile filosunu güçlendirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası