Ege Postası
Geri

Ankara'da öldürülen DHKP-C'li Karataş Çorum'da toprağa verildi

Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenleyen ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen DHKP-C'li Muharrem Karataş, memleketi Çorum'da toprağa verildi.Karataş'ın cenazesi, kara...
Ankara'da öldürülen DHKP-C'li Karataş Çorum'da toprağa verildi
Haberler / Güncel
22 Eylül 2013 Pazar 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenleyen ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen DHKP-C'li Muharrem Karataş, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Karataş'ın cenazesi, kara yolu ile ilk olarak Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'ne getirildi. Burada, Karataş'ın ailesi ile Ankara ve İstanbul'dan gelen Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) mensupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Karataş'ın bir yakını, burada gruba tepki göstererek, ''Bu çocuğu siz öldürdünüz. Beynini yıkadınız, buraya da art niyetli olarak geldiniz.'' dedi.

Kısa süreli gerginliğin ardından, düzenlenen cenaze töreninden sonra Karataş'ın cenazesi Çorum merkeze bağlı Yoğunpelit köyüne, evine getirildi. Buradaki vedalaşmanın ardından Karataş'ın ailesinin isteği üzerine cenaze namazı kılındı.

Bu arada, marjinal bir grup da cenazeye katılmak istedi, ancak Yoğunpelit köyü sakinleri buna müsaade etmedi. Daha sonra Karataş'ın cenazesi, köy mezarlığına defnedildi. Sözkonusu grup ise köylüler mezarlıktan ayrıldıktan sonra Karataş'ın mezarına gelerek slogan attı.

İKNA EDİLEMEMİŞ

Bahse konu örgüt elemanı Karataş, Çorum'da DHKP-C terör örgütü adına silahlı eylemlere katılması nedeniyle 2003 yılında gözaltına alınarak tutuklandı ve 2 yıl hapis yattı. Bu süre içerisinde ise emniyet tarafından Karataş'ın, DHKP-C'den uzak durması ve yanlış yolda olduğu yönünde uyarıldığı ve ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Karataş, daha sonra farklı illerde örgütün eylemlerine katılması nedeniyle tekrar tutuklandı ve bir süre hapis yattıktan sonra serbest kaldı. Bu arada, Karataş'ın, uzun yıllar Yunanistan'da örgüt tarafından silahlı eğitim aldığı da iddia edildi.

DHKP-C OCAKLARI SÖNDÜRÜYOR

DHKP-C terör örgütünün ise gençleri lise yıllarında dernek ve sosyal faaliyet adı altında beyinlerini yıkadığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, örgüt, lisede gençleri zehirliyor ve üniversitede de eylemlere katılmasını sağlıyor. Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenleyen ve güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölen DHKP-C'li Muharrem Karataş'ın yakınlarından edinilen bilgiye göre, üniversite yıllarında örgüt tarafından Karataş'ın beyninin yıkandığı ve eylem yapmaya zorlandığı belirtiliyor. İsmini vermek istemeyen bir kişi, ''DHKP-C ocakları söndürüyor. En çok işlevi olduğu yerlerden birisi de Çorum'dur. Burada örgüte dernek adı altında militan yetiştiriyor. Alevi vatandaşları kışkırtıyor ve sokaklara çıkmaları konusunda baskılar yapıyor.'' dedi.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası