Ege Postası
Geri

Ankara’daki patlama sonrası: İzmir'den tepki yağdı

Ankara Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen patlamanın ardından İzmir’den çok sayıda siyasetçi sosyal medya aracılığıyla tepkilerini ortaya koydu. Ankara’daki patlama sonrası
Ankara’daki patlama sonrası: İzmir'den tepki yağdı
Haberler / İzmir
14 Mart 2016 Pazartesi 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Dün akşam saatlerinde gerçekleşen Ankara Kızılay'daki patlamaya İzmir’den siyasiler sosyal medya aracılığıyla tepki yağdırdı.

İşte o tepkiler;

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır: Yüreğimiz bir kez daha yandı… Toplumsal barışımız, huzurumuz ve kardeşçe yaşamımız yine hedef alındı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar: Terörü ve teröre destek verenleri bir kez daha lânetliyorum. Milletimizin başı sağolsun.



İzmir Valisi Mustafa Toprak: Ankara’daki Menfur Saldırıda Hayatlarını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet Ailelerine Milletimize Sabırlar, Yaralılara  Acil Şifalar Diliyorum. Devletimizin Varlığına Ve Birliğine kasteden alçak saldırıyı, terör odakları ile işbirlikçilerini lanetliyorum Ülkemiz Ve Milletimizin Başı Sağolsun...


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok: Ülke uçurumdan aşağıya doğru hızla yuvarlanıyor. Bu gidiş, gidiş değil.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: Sözün başladığı yerdeyiz. Terör bizi teslim alamaz. Hükümeti parlamentonun bir parçası olmaya çağırıyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Terörü lanetliyoruz

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Güzel ülkemiz bunları hak etmiyor! Ankara patlamasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim


CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: Ankara'da yine bomba patladı. Bu ülke insanı, bu acıları hak etmiyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Terör nereden gelirse gelsin alçakçadır.  Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bunun sorumluları sonuçlarına katlanacaktır.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: Terörü ve destekçilerini şiddetle lanetliyorum.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: Milletimizin başı sağolsun gözü dönmüş teröristleri yok edeceğiz vatanımızı bu hainlerden temizleyeceğiz.


CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel: Yazamıyorum, lanet olsun öldürenlere de emri verenlere de kandan beslenerek siyaset yapanlara da...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Yine hain oyunlara kurban oldu masum insanlar.. Acımız büyük.. Başımız sağolsun

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş: Ankara 'da yüreğimiz yanıyor...

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetliyorum. Bu güzel vatanın insanları bu acıları hak etmiyor.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: Ankara’nın kalbinde dehşete düştük, yüreğimiz yandı. Umarım ölü sayımız artmaz.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu: Korkmuyoruz Kararlıyız Terörün Her Türlüsünü Lanetliyoruz.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: Ankara’daki haince saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar...


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: Dua'larımız terör saldırısından yaralı kurtulan vatandaşlarımız için... #ANKARA

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol: Ankara Kızılay Meydanında halkımıza yönelik yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu: Terörü lanetliyoruz

Herkes İçin Acil Sağlık Tıp Derneği Başkanı  Ülkümen Rodoplu: 5 ayda 3 kez saldırıya uğruyorsak başkentimiz korumasız demektir. İşini iyi yapamayan, güvenliğimizi koruyamayanların hesap vermesi gerekir.

EKONOMİ DÜNYASINDAN TEPKİ

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: Lanet olsun basımız sağ olsun. Can'ım vatanım, Terörle yaşamaya alışamayız, Yeter artık!!!

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırıyı en sert biçimde kınadığını belirten Yorgancılar, Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diledi. Yorgancılar, saldırıda yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilediği mesajında, “Yeter artık. Teröre bir kez daha lanet olsun. Başımız sağolsun Can’ım vatanım. Bu ülke bunları hak etmiyor. Biz terörle yaşamak, alışmak mecburiyetinde olan bir ülke değiliz. Kurtuluş Savaşı’nda tüm dünyaya birlik ve beraberliğin en güzel örneğini veren, bugüne kadar birçok zorluğun üstesinden gelen güzel ülkemizin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye çok büyük devlet ve bu mesele de Hükümetin akıllı politikalarıyla çözülecektir” dedi. 


İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: Ülkemizin başkenti Ankara'da son beş ayda 3'üncü terör saldırısının yaşanması kabul edilemez. Bu saldırılara asla alışmıyoruz, her saldırı ile acımız daha da katlanarak artıyor. Türkiye'nin bu terör sarmalından kurtulması için hepimiz üzerimize düşeni yapmaya fazlasıyla hazırız ve gereken tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz.

Ege Genç İşadamları Derneği'nin Başkanı Seda Kaya: Bu yaşanılanlara dur denilmez, sorumlular yükümlülüklerini yerine getirmez ise gelecek nesillere, çocuklarımıza söyleyecek sözümüz, bakacak yüzümüz kalmayacak. Böyle yaşamayı öğrenemeyiz ve böyle bir geleceği reddediyoruz.

EGSD Başkanı Mukadder Özden: Bu sürecin neden bu hale geldiğini ve neden hala bitirilemediğini sorgulamamız lazım. İstihbarat ve güvenlik zafiyetlerinin sorumluları artık cezalandırılmalı. Bizi yönetenler de bu saldırılardan öz eleştiri yapmalı. 


EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu: Ülkemizin önceliği güvenlik olmalı. Bütün halkımız ve vatandaşımız korku içinde. Bütün partilerin bir araya gelerek bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Ne yazık ki gerekli tedbirler alınmamış. Böyle bir ülkede ne ticaret olur ne de turizm olur. 

EGOD Başkanı Mustafa İduğ: Ankara'da üçüncü kez böyle bir olayın yaşanması bizleri endişelendiriyor. Bir devletin asli görevi vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. Eğer bu yapılamıyorsa güvenlik zaafiyeti vardır. Burada mesuliyeti olanlarda bunun cezasını çekmelidir.


MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: Milletimizin canı bir kez daha yanmıştır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız; hepimizin kardeşleri, arkadaşları, evlatlarıdır. Acımız büyük. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır.

ÜNİVERSİTELERDEN KINAMA
Ege Üniversitesi Rektörlüğü: Amacı toplumda korku, panik ve endişe yaratmak, kin ve nefret duygularını körükleyerek gerginlik ve çatışma ortamını beslemek olan terör, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Milletimiz büyük bir sabır sınavından geçmektedir. Ege Üniversitesi Ailesi olarak menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Gediz Üniversitesi Rektörlüğü:Başkentimiz Ankara'dan gelen son bombalı saldırı haberiyle bir kez daha acıya boğulduk.Bu haince eylemi tertipleyenler ile destekleyenleri şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen: Vahşi saldırıların hemen ardından mahkemeler yayın yasağı getirdi. Sosyal medya engellendi. Halkın haber alma özgürlüğü bu kararlarla yok sayıldı. Türkiye'de yaşanan bombalı saldırıları kanıksadığımız gibi yayın yasakları da hayatımızın değişmez parçası haline geldi. Katledilerek, öldürerek hiçbir şekilde 'özgürlüğe' ulaşılamaz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' sözleri, Türkiye'nin yol gösterici rehberi olmalıdır. Türk halkı kendini, artık güvende hissetmek istiyor. Saldırıyı lanetliyoruz. 


İSYANDAYIZ ARTIK YETER
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, Türk Sağlık-sen Üniversiteler Şubesi, DEUNİDER, Eğitim-sen 3 Nolu Şubesi Genel Sağlık-iş, Sağlık İşçileri Sendikası DEÜ Şubesi, SES DEÜ İşyeri Temsilciliği ortak açıklamayla saldırıyı kınadı. Açıklamada "14 Mart’a katliamla girdik. Saldırının faillerini lanetliyoruz. Yastayız! İsyandayız! Yeter. Aylardır asker, sivil, bebek, nine yüzlerce yurttaşımız öldü, ölmekte. Bu ortamda 14 Mart’ın, sağlığın nesini konuşacağı? İyi değiliz, iyi olamıyoruz, iyiye gitmiyoruz. Bunca göz göre göre ölümün olduğu yerde hekimlik ortamının nesini konuşacağı? Atılan her bomba, sıkılan her kurşun bedenlerle birlikte yüreklerimizi, toplumsal barışı ve geleceğimizi parçalıyor. Ülkemiz günden güne bir kör karanlığa itiliyor. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Şiddet, cinayet, katliam aklın ve vicdanın bittiği yerdir. Bizler aklımızla, vicdanımızla, sağduyuyla, soğukkanlılıkla, dayanışmamızla bu kötü gidişe ‘Dur’ diyeceğiz” denildi. 




Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm yurtta yaşanan acıya ortak oldu. Tören ve kutlama etkinliklerini iptal eden Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerindeki dijital bilgilendirme ekranlarını da kararttı. Ekranlarda yayımlanan filmlerin yerini siyah zemin üzerine "Ankara" yazılı anma mesajları aldı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası