Ege Postası
Geri

Anne adayları eğitimden geçirildi

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, Ödemiş Devlet Hastanesi tarafından 2 Haziran tarihinde açılan gebe okulu ikinci mezunlarını verdi.
Anne adayları eğitimden geçirildi
Haberler / Genel
9 Eylül 2014 Salı 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Ödemiş Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren gebe okulundan mezun olanlar katılım belgelerini aldı. İki dönem olarak açılan gebe okulunda hamile kadınlara, gebeliğin oluşumu, gebelikte annede oluşan değişiklikler, gebelikte yapılması gereken testler ve izlenimler, gebelikte beslenme ve bakım, gebelikte egzersizler ve nefes teknikleri, doğuma hazırlık, başlangıç belirtileri ve doğum sancısı ile baş etme yolları konularında bilgiler verildi. Anne adayları anne sütü, emzirme ve bebek bakımı ile ilgili Ödemiş Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde görevli ebe Şengül Bakıcı tarafından bilgilendirildi. Ödemiş'te 1 yılda yaklaşık 2 bin 200 bebeğin anneyle buluştuğunu ifade eden Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar, gebe eğitimlerini 2 dönem olarak yaptıklarını söyleyerek ilk dönemde 5, ikinci dönemde 5 olmak üzere toplamda 10 gebeyi eğitimden geçirdiklerini belirtti.

AMAÇ SORUNSUZ GEBELİK

Ödemiş Devlet Hastanesi'nde düzenlenen gebe eğitimi programı 6 hafta sürüyor. Haftada 1 gün, 2 saat olarak yapılan programda anne adayları 1 saat teorik, 1 saat de uygulamalı olarak eğitime tabi tutuluyor. Okula 22 haftayı doldurmuş gebelerin katılabildiğini belirten Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar, "Sağlık Bakanlığı'nın talimatları, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin teşvikleri ile hastanemizde gebe okulu açtık. Bu okulun açılma amacı, anne adaylarına problemsiz bir gebelik ve doğum geçirterek, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmelerini sağlamaktır. Neler yapmaları gerektiği bilimsel olarak öğretiliyor. Eğitimde, hem teorik hem pratik olarak gebelik ve doğum hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca uygulamalı egzersizler ve pilates yapılıyor. Tüm anne adaylarını okulumuza bekliyoruz" diye konuştu (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası