Ege Postası
Geri

Antalya Büyükşehir'in 19’uncu kardeş şehri Güney Kore’den

Güney Kore’nin Jeonju kenti, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 19’uncu kardeş şehri oldu.     Dünyanın farklı ülkelerinden kardeş kentlere sahip olan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Güney Kore’nin Jeonju kentiyle...
Antalya Büyükşehir'in 19’uncu kardeş şehri Güney Kore’den
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore’nin Jeonju kenti, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 19’uncu kardeş şehri oldu.

    Dünyanın farklı ülkelerinden kardeş kentlere sahip olan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Güney Kore’nin Jeonju kentiyle kardeşlik sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Jeonju Belediye Başkanı Song Ha Jin arasında imzalandı. Töreninde konuşan Akaydın, kardeş şehir ilişkilerinin hepsinden çok memnun olduğunu ifade etti. Güney Kore’nin bilim ve teknolojideki atılımlarının hayranlık uyandırdığını ifade eden Akaydın, “Güney Kore’den ilk kez bir kentle kardeş olduk. Daha önce ziyaret ettiğim bu ülkeden çok etkilenmiştim. Harita olarak uzak olabiliriz ama Kore Savaşı’nda oluşan kardeşliğimiz var.” dedi.
    
    Kore’de Türklerin çok sevildiğini gördüğünü ifade eden Akaydın, Türklerin de aynı duyguyu Koreliler için beslediğini söyledi. Korelilere Antalya hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Akaydın, Antalya’nın dünyada en sık ziyaret edilen dördüncü kenti olduğunu kaydetti. Antalya’nın turizmde öne çıkan bir kent olduğunu belirten Akaydın, Antalya’nın aynı zamanda tarım kenti de olduğunu dile getirdi.

    Güney Kore ile Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu ifade eden Jeonju Belediye Song Ha Jin, Antalya ve Jeonju’nun bu kardeşliği pekiştirdiğini söyledi. Antalya’nın tarihi, kültürel ve turizm açısından zengin bir kent olduğunu dile getiren Song Ha Jin, “Bizim kentimiz turizm şehri olarak biliniyor. Tarımda verimli topraklarımız var. Bu konularda sizden öğreneceğimiz çok şey var. Yardımlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Konuşmanın ardından Başkan Akaydın ve Song Ha Jin, kardeşlik sözleşmesini imzaladı. 2 başkan karşılıklı olarak birbirlerine hediye sundu.

    JEONJU, DÜNYADA KARBON LİFİ GELİŞTİREN 3. ŞEHİR

    Jeonju, zengin kültürel mirası ile Jeollabuk-do bölgesinin başkentidir. 650 bin nüfuslu kent, 2010 yılında Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir)’a üye olmuştur. 2011’de Kore turizminin yıldızı ve Kore turizmindeki en etkileyici yer seçilen şehir, her yıl 4 milyonun üzerinde turist ağırlıyor. Jeonju yenilikçi teknolojileri benimseyen bir şehir olarak, T700 karbon lifi geliştiren Kore’de ilk, dünyada üçüncü şehir. Jeonju’da her yıl nisan ya da mayıs aylarında Uluslararası Jeonju Film Festivali düzenleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası