Ege Postası
Geri

Tralleis antik kenti için açık ödenek sıkıntısı yok

Aydın’daki Tralleis (Üç gözler) olarak bilinen antik kentte inceleme yapan Vali Kerem Al, ödenek konusunda sıkıntı olmadığını söyledi. Kazı çalışmalarının devam ettiği Tralleis’i turizme kazandırmak için bütün imkanlarla çalışılmasını...
Tralleis antik kenti için açık ödenek sıkıntısı yok
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın’daki Tralleis (Üç gözler) olarak bilinen antik kentte inceleme yapan Vali Kerem Al, ödenek konusunda sıkıntı olmadığını söyledi. Kazı çalışmalarının devam ettiği Tralleis’i turizme kazandırmak için bütün imkanlarla çalışılmasını isteyen Vali Al, “Siz iş yapın, çalışın. Ödenek sıkıntısı yok.” dedi.

Arkeolojik kazılarda yabancı ekiplerin Türkiye’yi tez ve laboratuvar alanı gibi gördüğünü, bunun önüne geçmek içinde kendi ekiplerini kurmaları gerektiğini belirten Vali Al, kültür çalışmalarıyla ilgili ciddi projeler üretilmesi gerektiğini söyledi. Kazı alanında davetlilerle birlikte gezen Al, çalışmaları yerinde inceledi. Kazı başkanlığını ADÜ’den Prof. Dr. Aslı Saraçoğlu’nun yaptığı Tralleis antik kentini günyüzüne çıkarma çalışmaları devam ediyor. Aydın Vali Al, antik kentin güvenliğinin de gözden geçirilmesini istedi. Bazı eksiklikler olduğunu, bunların giderilmesi için desteğe ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

Kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Saraçoğlu ise altyapı sıkıntısını çözdükleri antik kentin günyüzüne çıkmasının çok uzun zaman alacağını söyledi. Şu anda 20 işçiyle çalışmalara devam ettiklerini belirten Saraçoğlu, “Ortaya çıkardığımız alanlardaki göçmüş duvarları, özel olarak taş duvar işi yapan üç ustamızla yeniden onarıyoruz. Bu onarımda kesinlikle çimento kullanmıyoruz. Aslına uygun olarak kiremit tozu, mermer tozu ve kireç kullanıyoruz. Kiremit tozunu bulmakta zorlanıyoruz, Turgutlu’dan getirtiyoruz.“ şeklinde konuştu.

Aydın’da turizmin canlandırılması için çalışmalar yaptıklarını, bunun en büyük ayağının da Tralleis olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da şehir merkezinde konaklama ve alışveriş için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Aktakka, Aydın’a davet ettikleri tur operatörleriyle bilgi alış verişinde bulunduklarını ve tavsiyeleriyle çalışmalara yön verdiklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası