Ege Postası
Geri

Antalya’da ilk ders zilini Vali Öztürk çaldı

Üç ay süren uzun yaz tatilinin ardından yeni eğitim dönemi başladı. Antalya’da ilk ders zilini Antalya Valisi Sebahattin Öztürk çaldı.Yeni eğitim yılında yaklaşık 430 bin öğrencinin ders başı yaptığı Antalya’da Kepez ilçesinde...
Antalya’da ilk ders zilini Vali Öztürk çaldı
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üç ay süren uzun yaz tatilinin ardından yeni eğitim dönemi başladı. Antalya’da ilk ders zilini Antalya Valisi Sebahattin Öztürk çaldı.

Yeni eğitim yılında yaklaşık 430 bin öğrencinin ders başı yaptığı Antalya’da Kepez ilçesinde bu yıl hizmete giren Duraliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Törene, Vali Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer ve diğer protokol üyeleriyle milletvekilleri katıldı. Törende konuşan Vali Öztürk, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Eğitim alanında Antalya’nın 7’nci sırada olduğunu belirten Öztürk, bunu daha ileriye götürmek için çalışacaklarını kaydetti.

Yeni eğitim öğretim yasası kapsamında hedeflerinin tekli eğitim olduğunu belirten Öztürk, sınıf mevcutlarını da 30’un altında tutmaya çalıştıklarını kaydetti. Antalya’da bunun büyük oranda sağlandığını belirten Öztürk, “Bazı okullarımızda 40’ın üzerinde 2 -3 okulumuz var. Ama genel olarak ortalama 30. Bu büyük bir başarı. Bu kadar yoğun bir göç alan Antalya’da bu rakamı tutturmak büyük bir başarı.” dedi. Eğitimde bu başarının devlet çalışmalarının yanında hayırsever vatandaşların desteğinin de olduğuna dikkat çeken Öztürk, son 10 yılda 3 bin 500’ün üzerinde dersliğin hayırseverler tarafından yaptırıldığını söyledi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da yeni eğitim öğretim yılında bin 393 okulda, yaklaşık 25 bin öğretmen ve 430 bin öğrencinin ders başı yapacağını kaydetti. Lider ülke Türkiye gerçeğine ulaşmak için gençleri çağın ihtiyaçlarına uygun olarak yetiştirmek zorunda olduklarını ifade eden Gülay, ülkenin kalkınması, devletin bekası ve dünya milletler ailesinin ön sayfalarında yer alacak yöneticilerin yetiştirilmesinin kaliteli bir eğitimle mümkün olduğunu kaydetti. Bu nedenle eğitim alanında yapılan yatırımlara ve hayırsever vatandaşların desteğine dikkat çeken Gülay, 2003 yılında 8 bin 354 olan derslik sayısının son 10 yılda yüzde 77 artışla 14 bin 850 olduğunu belirtti. Gülay, 2013-2014 eğitim öğretim yılında da 19 okulda 269 derslik, 2 öğrenci pansiyonu, bir spor salonu ve bir halk eğitim merkezinin daha hizmete girdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi protokol üyeleriyle birlikte kesildi. Vali Öztürk tarafından çalınan ders ziliyle birlikte öğrenciler sınıflarına girerek ders başı yaptı. Vali Öztürk ve beraberindeki protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere hediye dağıttı.

2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 24 Ocak 2014’de sona erecek. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta başlarken, 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran'da tamamlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası