Ege Postası
Geri

Aort damarı genişleyen hasta acil müdahale ile kurtarıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek tansiyon, nefes darlığı ve göğüste ağrı şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki Fatma Adıgüzel yapılan tetkikler sonucu aort damar genişlemesi teşhisi konuldu. Acil olarak müdahalesi yapılan...
Aort damarı genişleyen hasta acil müdahale ile kurtarıldı
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 17:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek tansiyon, nefes darlığı ve göğüste ağrı şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki Fatma Adıgüzel yapılan tetkikler sonucu aort damar genişlemesi teşhisi konuldu. Acil olarak müdahalesi yapılan hasta ölüm riskini atlatmayı başardı.

Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Utkan Sevük ve Opr. Dr. Fırat Ayaz tarafından ameliyata alınan Adıgüzel, 15 dakika boyunca beyin fonksiyonları dışında tüm vücut dolaşımı durdurulduktan sonra anjiyo yapıldı. Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Utkan Sevük: “Zamanında yaptığımız teşhis ve tanı hastamızı hayata döndürdü. Şayet, aort damarı patlasaydı hastamızı kaybedebilirdik." dedi. Gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından hastanın aort damarına suni damar takıldığı belirtildi.
Hasta memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu: “Devletin olanakları ile bölge halkına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Kapımız her zaman açık. Güçlü başarılı bir kalp damar cerrahi ekibimiz var ve en zor ameliyatları bile başarıyla yapmaktayız” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası