Ege Postası
Geri

Arabamızın farlarına gösterdiğimiz ilgiyi gözlerimizden esirgiyoruz

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, uzun yıllar ihmal edilen sağlık sorunlarının faturasının sağlık çalışanları ve doktorlara çıkarılmasına karşı olduklarını bildirdi. Dr....
Arabamızın farlarına gösterdiğimiz ilgiyi gözlerimizden esirgiyoruz
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, uzun yıllar ihmal edilen sağlık sorunlarının faturasının sağlık çalışanları ve doktorlara çıkarılmasına karşı olduklarını bildirdi. Dr. Emin Canan, sağlık sorunlarında zamanında sağlık kontrolü yaptırmama hastalık çıkınca da çaresizliğe bağlı sağlık çalışanları ve doktorların günah keçisi yapıldığını kaydetti. Sağlık çalışanları ve doktorlara yönelik şiddetle ilgili dernek binasında açıklama yapan Dr. Canan, sürekli televizyon ekranlarında bir sağlık çalışanı ve doktorun darp edilmesi ve saldırıya uğramasının sağlık hizmeti veren hekimlerin moral değerini düşürdüğünü söyledi.
Uzun yıllar ihmal edilmiş ve zorda kalmayınca doktora gitmeyenlerin hastalık son safya vardığı hekimlerden mucize beklemesinin yanlış olacağını belirten Canan, saldıraların temelinde, satın aldığı son model otomobilin bakımına gösterdiği ilgi ve alakayı kendi sağlığı için göstermeme olduğunu kaydetti.
Artık toplumda hastayı iyileştirince doktorun göklere çıkarılması, iyileşme olmayınca kötü adam Erol Taş rol modelliğinden vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Canan, "Toplum olarak sağlık çalışanları ve doktorlara saldırılara bir son verilmesi gerekir. Süreki doktor ve sağlık çalışanalarına saldırı haberleri hekimlerin moral değerini olumsuz etkiliyor. Hasta iyileşince doktor iyi, hasta iyileşmeyince doktor kötü bu anlayıştan vazgeçilmeli. Adam ömrü boyunca ben turp gibiyi diyerek bir defa sağlık muayenesine gitmemiş, vücudunda bir hastalık oluşunca da doktor yanlış teşhiş koydu mantığı yanlış bir düşünce. Aldığımız son model arabanın farlarına gösterdiğimiz ilgiyi gözlerimize, motoruna gösteridiğimiz ilgiyi kalbimize ve rot-balans ayarına gösterirdiğimiz ilgiyi bize taşıyan ayaklarımıza gösterelim. Hastalığın önlenmesinde her zaman erken teşhis önemlidir. İş işten geçtikten sonra hastalığa bağlı hayatı kaybetmelerin suçunu doktorda değil, kendimizde arayalım. İhmaller konusunda önce herkes kendisini aynaya bakarak muhasebe etmeli. İnsanlar kendi ihmallerini doktorları günah keçisi yaparak örtbas etmemeli. " diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası