Ege Postası
Geri

Araya kimseyi koymadı, il başkanına bizzat gidip kendisi görüştü

Ayakkabı boyacılığı ile başladığı çalışma yaşamına işadamı kimliğiyle devam eden Saadet Partisi’nde başladığı siyasi yaşamına ise 2014 yılından bu yana AK Parti’de devam eden AK Parti Menemen İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Öztürk, değişime gidilmesi beklenen 19 ilçeden biri olması beklenen Menemen’de ilçe başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Bu kararını AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e gidip bizzat açıklayan genç siyasetçinin hedefi yaşadığı ilçe olan Menemen’i AK Belediyecilikle tanıştırmak.
Araya kimseyi koymadı, il başkanına bizzat gidip kendisi görüştü
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2018 Salı 23:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı’nda 2014 yılında ilçe yönetim kurulu üyeliğiyle başlayan siyaset çalışmalarını ilçe başkan yardımcısı olarak sürdüren Erhan Öztürk, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün Menemen İlçe Başkanı ile yollarını ayırma kararı vermesinin ardından başkanlığa talip olduğunu açıkladı.

HEDEFİMİZ MENEMEN’İ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRMAK

Partisinin Menemen İlçe Başkan adayı olmak için dün İl Başkanlığına gelerek Aydın Şengül ile konuşan ve bu kararını onunla da paylaşan genç siyasetçi Erhan Öztürk, “Aydın başkanımızın daha önceki çalışmalarını biliyoruz. İl başkanlığı ve milletvekilliği dönemini biliyoruz. Gece gündüz demeden yağmur çamur demeden onun gibi koşturmaya, edindiğimiz deneyim ve enerjimizi harcamaya hazırız. Başta başkanımız Aydın Bey olmak üzere parti büyüklerimiz tarafından ilçe başkanlığı görevine uygun görülürsem, tıpkı Aydın Başkanımızın yaptığı gibi ilk günden itibaren seçimlere hızlı şekilde başlamış olacağız. Hedefimiz Menemen Belediyesi’ni AK Belediyecilikle tanıştırmak. Tüm teşkilatımızla uyum içerisinde çalışmayı vaat ediyorum. Menemen’i 2019 seçimlerinde AK Belediyecilikle tanıştırmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız” dedi.

AYDIN ŞENGÜL, 19 İLÇEDE VE İL YÖNETİM KURULUNDA DA DEĞİŞİM DÜŞÜNÜYOR

11 ilçe başkanıyla yola devam kararı veren ancak 19 ilçe başkanı hakkında partisinin genel merkezi tarafından gönderilecek 5 koordinatörün hazırlayacağı rapor doğrultusunda yapacağı istişarelerle hangileriyle yola devam edip hangileriyle yollarını ayıracağına karar verecek olan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Nisan ayında gideceği il  kongresi öncesinde yönetim kurulu üyelerinde de değişime gidecek.

ŞENGÜL TEŞKİLATINA ‘ARAYA KİMSEYİ KOYMAYIN, DİREKT BENİMLE KONUŞUN’ DEDİ VE…

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün değişim öncesi partisinin teşkilat mensuplarıyla yaptığı toplantılarda da, ‘Görev almak isteyen kimse araya referans ya da aracı koymasın. Gelsin benimle konuşsun’ şeklindeki talimatına uyan Menemen’in AK Partili genç siyasetçisi ve ilçe başkan yardımcısı Erhan Öztürk, araya kimseyi koymadan, İl Başkanı Aydın Şengül’ü ziyaret ederek, kendisini, çalışmalarını ve hedeflerini anlatarak değişikliğe gidilmesi öngörülen Menemen İlçe Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

AYDIN BEY İLE GÖRÜŞTÜM, CV’Mİ TESLİM ETTİM, KENDİMİ VE  HEDEFLERİMİ ANLATTIM

“Aday olmak gibi bir niyetim yoktu. İlçe başkanımızın değişeceğini öğrendikten sonra bu kararı aldım. Eğer ilçe başkanımız görevinde kalıyor olsaydı talip olmayacaktım” diyen AK Parti Menemen İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Öztürk, bu kararı alma sürecini ve İl Başkanı Aydın Şengül ile görüşmesini şöyle aktardı:

“İl başkanımız Aydın Şengül’ün de belirtiği gibi partimizde kadrolarda bir gençleşmeye gidilecek. Biz de genç siyasetçiler olarak daha fazla görev almak istiyoruz. Bu kararımın ardından il binasına giderek, Başkanımız Aydın Bey ile görüştüm. Kendimi ifade ettim, CV’mi teslim ettim ve çalışmalarımız ile hedeflerimizi kendisine aktardım. Ben gider kendim konuşurum dedim. İnsanın referansı kendisi ve çalışmalarıdır. Ben Saadet Partisi’nde iken de AK Parti’ye geçtiğimde de başkanlarla  gidip kendim görüşmüştüm. Tıpkı bugün Aydın Başkanımızla görüştüğüm gibi. Kendisine göreve talip olduğumuzu söyledik. Sizinle beraber koşturmak istiyorum dedim. Hayırlısı inşallah dedi. Koordinatörlerin geleceğini ve teamül olacağını söyledi. Görev verilmezse de görev verilecek arkadaşımızın yanında dururuz, onunla da tüm çalışmalara aktif olarak katılacağımı ifade ettim.”

AYAKKABI BOYACILIĞI, KOMİLİK VE GARSONLUKTAN PATRONLUĞA ULAŞTI

Çalışma yaşamına henüz ilkokulda iken ayakkabı boyayarak başlayan, daha sonraki eğitim hayatında da garsonluktan komiliğe kadar her işi yapan ve garsonluk yaptığı mekanı satın alıp işadamı olan genç siyasetçi Erhan Öztürk, kendine inanan ve çalışan insanın çalışma hayatında da siyasette de başarılı olacağına inanıyor:

“Ayakkabı boyacılığı yapıyordum. İlkokulda başladım. Hem okula gönderdim hem de boyacılık yapıp simit satardım. Kafelerde komilik, garsonluk yaptım. Tokat Gazi OsmanPaşa Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandım. Beş kardeşiz. Tokat’ta okulu başladığım gibi bıraktım. Ticarete girmeye karar verdim. Karşıyaka’da garsonluk yaptığı yeri satın aldım. Garsonluk yaptığım yerin patronuyum şimdi. Tarlada da inşaatta da çalıştım. İnsan inandığı zaman başaramayacağı şey yoktur. Yeter ki kendinize inanın ve güvenin.”

SİYASETE SAADET İLE BAŞLAYIP AK PARTİ’DE DEVAM EDİYOR

Siyasete Saadet Partisi’nde başlayan 2011 yılına kadar bu partide olan Erhan Öztürk, 2014 yılında girdiği AK Parti’nin hizmetlerini Menemen’de anlatmak için de büyük çaba sarf ettiğini dile getirerek, siyasetin kendisi için olmazsa olmaz olduğunu belirtti:

“Siyasete Saadet Partisi’nde başladım. 2011 yılına kadar. 2011 yılından sonra AK Parti’ye geçtim. 2014 yılında ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildim, ardından ilçe başkan yardımcısı oldum. Saadet Partisi’nde Gençlik Kolları Başkanlığına geldim. 18 yaşında Anadolu Gençlik Derneği’nde Menemen Asarlık Belde başkanı idim. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nde (ASKON) yönetim kurulu üyeliğini yaptım 2014-2016 arasında. Siyaset benim için herşey,  olmazsa olmazdır. AK Parti’ye milletime ve ülkeme daha iyi ve hızlı hizmet edebileceğime inandığım için geçtim. Aynı zamanda Asarlık Bölgesi koordinatörüyüm. Hamdolsun ilçemizde 7 Haziran, 1 Kasım ve referandumda oylarımızı arttırarak geldik. 7 Haziran’da 2 bin 800 oy aldık Asarlık’ta. 1 Kasım seçiminde 3 bin 800 oy aldık. 16 Nisan referandumunda da 4 bin 900’ü aşan oranda oy aldık. Katlaya katlaya oylarımızı arttırdık. Ekip kurduk. Mahalle başkanlarımızla mahalle yönetimlerimiz, orada görevli meclis üyesi arkadaşlarımız ve kadın kolları ile birlikte çok sıkı çalıştık. Başarılı olduk. Yüz bine yakın seçmenin olduğu Menemen’de referandumda 32 bin küsur oy aldık referandumda. 1 Kasım’da ise 28 bin oy aldık. Asarlık ve Menemen yoğun göç alan bir yer. Her kesimden ve bölgeden insanlarımız yaşıyor. 25 yılı aşkın bir süredir Menemen’de yaşıyorum. Asarlık’ta büyüdüm. Hem ilçeyi hem Asarlık’ı iyi tanıdığımı düşünüyorum.”

SEÇİLİRSEM TEK BAŞINA YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLEMEYECEĞİM

Seçilmesi durumunda nasıl bir çalışma yöntemi uygulayacağını da aktaran genç siyasetçi Erhan Öztürk,

“Çalışmaya gidilmeyen yerlerden başlayacağız. Köylere, kenar mahallelere, Roman vatandaşların yaşadığı mahallelere gideceğiz. Her kapıyı çalacağız. CHP’li belediye başkanı sadece belli bölgelere ve merkeze hizmet götürüyor. Kenar mahallelere uğramıyorlar bile. Oralara hiç hizmet gitmiyor diyemeyiz ama çok yetersiz. Teşkilat olarak inşallah tüm mahallelerimizde güzel bir değişime gideceğiz. Çalışacak koşturacak emek verip zaman verecek arkadaşlarımızı alacağız. Küskünlerimiz varsa onların gönüllerini alacağız. Çalışılmadık mahalle bırakmayacağız. Tüm teşkilatla birlikte hareket edeceğiz. Seçilirsem Allahın izniyle elimizden geleni yapacağız. Bir ekiple çalışacağım. Tek başına bir yönetim anlayışı sergilemeyeceğim. Kadınların ve gençlerin büyük desteğini göreceğime inanıyorum. Çünkü ben de gencim, halkın içindeyim, sorunları da talepleri de yakından biliyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası