Ege Postası
Geri

Arnavutluk’ta yetim ve öksüzler okula sevinçle başladı

Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamlarının yardımıyla 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte 2 bin yetim ve öksüz çocuğa kıyafet yardımında bulundu. Bağcılar Belediyesi ile Alsar Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği...
Arnavutluk’ta yetim ve öksüzler okula sevinçle başladı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamlarının yardımıyla 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte 2 bin yetim ve öksüz çocuğa kıyafet yardımında bulundu. Bağcılar Belediyesi ile Alsar Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği programda dünya Kur’an okuma yarışması birincisi Bünyamin Topçuoğlu da Kur’an-ı Kerim okudu.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Aslan Rusi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Arnavutluk Yetim Buluşması’ adlı program 2 ülkenin Milli Marşları’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak yetimlere yönelik benzer projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra'yı da gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Çağırıcı, Gurra’nın kendilerini sürekli hayra teşvik eden güzide bir örnek olduğunu kaydetti. Yetimler için yaptıkları organizasyona katkı veren Bağcılarlı işadamlarına özellikle de LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'e teşekkür ettiklerini belirten Çağırıcı, benzer faaliyetleri bundan böyle de sürdürmek niyetinde olduklarını açıkladı.

Alsar Vakfı başkanı Mehdi Gurra da, konuşmasında başta Bağcılar Belediyesi olmak üzere bu faaliyette katkısı olan herkese teşekkür etti. Gurra, "Derneğimiz 2008’den itibaren yetimleri desteklemeye başladı. İlk kez 35 yetim destekleyen bu vakıf, bugün 2 bin yetime bakmaktadır." şeklinde konuştu.

Programa yeğenlerini getiren velilerden biri yapılan yardımla ilgili, "Ben bu çocukların teyzesiyim sizlere çok teşekkür ediyorum bize bu yardımları yaptığınız için Allah razı olsun. Sizler olmasaydınız bu insanların durumu çok kötüydü. Bizim aldığımız maaşlar çok düşük ancak 2-3 defter ve kalem alabilirdik. Biz de bunlar gibi yetim büyüdük, ama bize böyle yardım eden yoktu. O zor günleri çok iyi bilirim . Bu kişilere yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. Konuşmalardan sonra palyaço gösterisi ve Makedonya'dan gelen Semazen ilahi grubu tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden program, yetimlere giysilerinin dağıtımı ile sona erdi.

Programa ayrıca AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Arnavutluk Milli Yetimler Büro Sorumlusu Kadri Aliya, Dünya Bektaşilik Reisi Edmund Brahimaş, Tika Arnavutluk Büro Müdürü Prof. Dr. Birol Çetin, Yunus Emre Vakfı Arnavutluk Müdürü Tayfun Kalkan, Arnavutluk PLŞR Parti Başkanı Edmund Vlaşa, Arnavutluk İslami Forum Başkanı Fisnick Kruja, Arnavutluk Qatar Foundation Müdürü Korab Shehu, Arnavutluk Ardhmeria Derneği Genel Sekreteri Adrian Husha, Tirana Derneği Genel Sekreteri İhsan Lezha, Arnavutluk ilk yetimhanesini kuran Züber Haluli'nin kızı, Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi, Arnavutluk Dinler Komitesi Temsilcileri, Suudi Arabistan Yardımlaşma Vakfı Müdürü Edmund Saliu ve Müslüman Entellektüeller Başkanı Dr. Bedri Büluku katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası