Ege Postası
Geri

Arslan: ‘Bakanlık ve Karayolları olarak izin vereceğimizi söyledik’

Çeşitli temaslar ve partisinin ilçe kongresine katılmak üzere İzmir’de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kapatılan Özkanlar Pazar Yeri esnafının, kendilerine yer gösterilmesi için destek olması talebine olumlu yaklaştı. Bakan Ahmet Arslan, Bornova Belediyesi’nin Karayolları Yasası’nı gerekçe göstererek izin vermediği Bornova’daki viyadük altı için izin verdiklerini, yine izin vereceklerini açıkladı. Özkanlar Pazar Yeri sorununa Bakan Arslan el koydu
Arslan: ‘Bakanlık ve Karayolları olarak izin vereceğimizi söyledik’
Haberler / Yerel Politika
24 Mart 2018 Cumartesi 21:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Özkanlar’da mahalle arasında kurulan Pazar yerinin bir vatandaşın dava açması sonunda kapatılması kararının yarattığı tartışma sürer ve soruna hala çözüm bulunamazken, bugün partisinin Bornova İlçe Kongresi’ne katılmak üzere İzmir’de bulunan Ulaştırma, Denizcilki ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sorunun çözümüne el koydu.

BAKAN ARSLAN, BORNOVA VİYADÜK ALTINA İZİN VERDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Özkanlar Pazar  Yeri için önerilen Bornova viyadük altındaki yere Bornova Belediyesi’nin Karayolları Kanunu’nun 8’inci maddesi gereği viyadük altlarına ticari tesis kurulması ve işletilmesi ile her türlü ticaret yapılması ve benzeri faaliyetlerde bulunulmasının yasak olduğunun belirtildiğini kaydeden pazarcılar yanıt veren Bakan Ahmet Arslan,izin sorunu olmadığını açıklayarak, kendilerinin buna daha önce izin verdiğini anımsattı ve, “Biz izni verdik. Öyle izinle ilgili karayollarına marayollarına topu atmasınlar” çıkışında bulundu.

PAZARCILAR, BORNOVA BELEDİYESİ VE TACETTİN BAYIR’IN YANITINI SÖYLEYİNCE…

Bakanın bu yanıtı üzerine pazarcı esnafı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, “Bornova Belediyesi kabul etmiyor ama Tacettin Bey ile (CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır kastediliyor) en son görüştüğümüzde ‘Buyurun Vali orada, hükümet vermiyor’ dedi. Aslında bu yasa altı yıldır çıktı ama hiçbir çalışma yapmadı Bayraklı” dedi.

BAKAN ARSLAN: İKİ BELEDİYE KENDİ ARASINDA ANLAŞSIN, DAHA ÖNCE İZİN VERDİK, YİNE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ

Pazarcıların anlatımı üzerine söz alan Bakan Ahmet Arslan, Bakanlık ve Karayolları olarak daha önce izin verdiklerini gerekirse yine izin vereceklerini belirtti: “‘İki belediye kendi arasında anlaşsınlar. Ama Bakanlık olarak, Karayolları biz daha önce gerekli izni vereceğimizi söyledik. Bugün tekrar aynı şeyi söylüyoruz.” Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, Özkanlar Pazar Yeri sorununun çözümü için Ankara’ya giderek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de konuyu görüşmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası