Ege Postası
Geri

Arslan'dan işçiyi rahatlatan haber!

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan işçilerin büyük tedirginlik yaşadığı ihale sürecinin sorunsuz tamamlandığını söyledi. Arslan, “İşçilerimiz rahat olsunlar. Onları ezdirmeyeceğiz. İki ihaleyi belediye şirketi aldı. İlk yapılan ihale sonrası da şirketimiz alt yüklenici olacak. Hak kaybı yaşanmayacak” dedi. Toplantıda AK Parti ihalenin iptal edilmesini isterken CHP’li meclis üyeleri İl Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Arslan’ın belediyedeki konumunu sordu.
Arslan'dan işçiyi rahatlatan haber!
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Haziran 2014 Salı 20:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - Çiğli Belediyesi’nde seçimlerden sonra da tartışmalara neden olan ihale süreci büyük oranda tamamlandı. Belediye şirketi Kafesan bünyesinde çalışan 700 işçi şirketin borçları nedeniyle işten çıkma tehlikesi ile karşı karşıya gelmişti. Belediyenin geçtiğimiz hafta içinde yaptığı temizlik, park bahçeler ve fen işleri müdürlüğü bünyesinde çalışan işçileri kapsayan ihalenin ilkine belediyenin iki şirketi de girememişti. Toplam 460 çalışanı kapsayan temizlik ihalesinde ihaleyi alan şirket alt yüklenici olarak belediye şirketi Çiğ-Bel’i kullanacak. İhale komisyonu incelemelerini sürdürürken teklif veren 9 şirketten birisinin adı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ÇİĞ-BEL'E GEÇECEK
Belediyenin üç parça yaptığı ihalenin geriye kalan iki ihalesinde en uygun teklifi de Çiğ-Bel şirketi vermişti. Park bahçeler ve fen işleri müdürlüğünün ihaleleri sonuçlandı. Yaklaşık 300 işçiyi ilgilendiren ihalede belediye rahat nefes aldı. Belediyede uzun yıllardır çalışan işçiler sosyal haklarını kaybetmeden iflas etme noktasına gelen Kafesan’dan Çiğ-Bel’e geçecek.

SIFIRLADIK
Meclis toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk 30 içinde borçlarını sıfırladık. Belediye olarak emin adımlarla yürüyoruz. Düzgün yoldayız. Kafesan’ın hizmet süresi 30 Haziran’da doluyor. Bir sıkıntı yaşadık. Kafesan vergi borçları nedeniyle ihaleye giremedi. Çok dua ettik. Ne yazık ki vergi ve SGK yönünden aftan yararlanıp ihaleye sokamadık. Meclisimizin verdiği karar sonrasında diğer belediye şirketimiz Çiğ-Bel’i canlandırdık. İki ihaleye girdi. Tek şirket olarak ihaleye girdi ve ihalelerde söz sahibi olacaktır. Komisyon kesin kararını verecek. Ayrıca belediye olarak 460 kişilik ihale yapmıştık ama buna belediye şirketleri giremedi. Dokuz taşeron şirket ihaleye girdi. Bunların arasından dört tanesi aynı teklifi vermiş. Arkadaşlarımız konuyla ilgileniyor. Kafesan’daki arkadaşlarımız yeni canlanan Çiğ-Bel şirketine geçecek ve hak kaybı yaşanmayacak. En büyük ihaleyi alan taşeron firma alt yüklenici olarak Çiğ-Bel’i alacak. Herhalde o ihaleyi alan daha rahat çalışma için alt yükleniciliği kabul eder. Onlar belediye şirketimizi alt yüklenici olarak kabul ederlerse sosyal hakları kaybolmayacak. Zaten ihalenin süresi altı ay. Altı ay sonrasında yeni ihaleye Çiğ-Bel tekrar girecektir. İşçi arkadaşlarımız rahat olsunlar. Biz sosyal demokrat, haktan emekten belediye başkanı olarak onları ezdirmemek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

İPTAL EDİLSİN
Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Atilla Atlı, ihalenin iptal edilmesini istedi. Atlı, “ İhalede dört firma aynı teklif verdi. İhalenin güvenirliliğini sarsıyor. İhaleyi iptal edebilirsiniz” dedi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Vezir Aslan da konuşmasında ‘ihale iptal edilsin’ önerisinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Aslan, “Keyfi olarak ihaleyi iptal edemezsiniz. İptal etseniz bile yeni ihaleye belediye şirketinin girip girmeyeceği belli değil. Bu süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünüz için size teşekkür ediyorum” diye konuştu

ARSLAN'I SORDULAR
Toplantıda ilginç bir durum yaşandı. CHP’li meclis üyeleri Yüksel Arduç,  Yusuf Çoban, Süleyman Karadağ, Mustafa Aldan, İhtilal Gündüz, Güven Dursun kendi partilerinin il yönetiminde görev yapan Niyazi Arslan’ın belediyedeki konumu hakkında önerge verdi. Meclis üyeleri İl Yönetim Kurulu Üyesi Arslan’a belediye şirketinin bütçesinden ödeme yapılıp yapılmadığını sordu. Bunun üzerine konuşan Başkan Arslan, “Kafesan ve Çiğbel şirketleri belediyenin ortağı olduğu şirkettir. Niyazi Arslan Kafesan’dan çıkmış ve tazminatı ödenmiş. Daha önceki başkanın onayı ile Çiğ-Bel şirketine müdür yapılmış. Ne kadar alınmış, ne kadar verilmiş ona bakarız. Şirketlere yazı yazacağız. Oradan cevap gelecek” dedi.

HASTANE Mİ AÇACAĞIZ'
Mecliste sözleşmeli personel alımı için de karar alındı. AK Parti grubu listede yer alan ikisi doktor, üçü teknisyen, üçü hemşire sekiz adet sağlıkçı kadrosunun fazla olduğunu söyledi. Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, “Belediye için bu kadar sağlıkçı kadrosu fazla. Görevli arkadaşlar okurken kendi kendime ‘acaba hastane mi açacağız’ diye düşündüm. Teknik personele tamam ama sağlık personelini ne yapacağız” diye konuştu. Karar, AK Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

MALLARI İSTİYORUZ
Toplantının sonunda dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Semra Aksu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özel idare malları konusundaki açıklamalarına destek verdi. Başkan Arslan da, “Sayın valim çok büyük yanlışlara imza attı. Bizim kullandığımız gelir müdürlüğünün yerleri nüfus müdürlüğüne verildi. Aramızda protokol vardı. Çıkıp ‘vermeyelim’ demişler. Anemon Otel’deki dükkanlar da bizim. AK Parti İzmir’de iktidar değil diye gözden çıkartamaz. Biz, CHP’li belediyeler olarak bildiri imzaladık. Sanki AKP’nin belediyeleri İzmir’de değilmiş gibi hareket ediyor” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası