Ege Postası
Geri

Arslan sessizliğini bozdu: Krize mesleki yorum!

CHP Çiğli’de, Belediye Başkanı Hasan Arslan'a muhalif dört meclis üyesinin ilçe yönetimi tarafından disipline sevkinin istenmesi kriz yaratırken, Arslan sessizliğini bozdu. Arslan, sorunun kaynağının yerel seçimlerde aday gösterilmesine dayandığını ifade etti, sürece mesleki yorum yaptı. İnşaat mühendisi olan Arslan, “5-6 katlı inşaatı yapmak uzun sürer . Yapıyorsun yapıyorsun anca hizmete açıyorsun. Aynı binayı yıkalım dersen bir gün de yıkarsın. Yıkıcılık kolay ama en kötüsü... Yıkıcı olmanın kimseye faydası olmaz” dedi. Arslan, İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’na da destek çıktı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan sessizliğini bozdu
Arslan sessizliğini bozdu: Krize mesleki yorum!
Haberler / Yerel Politika
23 Şubat 2016 Salı 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP Çiğli’de gündem disiplin süreci... Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif tutum sergiledikleri iddiasıyla meclis üyeleri Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ hakkında İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve yönetimi kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline gönderilmelerini talep ettti.

İlçe yönetiminin aldığı karar il başkanlığı ve Genel Merkez’e taşındı. Meclis üyeleri önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya geldi ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Disiplin dosyasının incelenmesi için il yönetimi komisyon kurarken, İl Başkanı Alaattin Yüksel de il binasında dört meclis üyesiyle 45 dakikalık bir görüşme yaptı.

3 kişilik komisyonun raporu doğrultusunda dört meclis üyesinin disipline yollanıp yollanmayacağı merakla beklenirken, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan sessizliğini bozdu.

Arslan katıldığı radyo programında çarpıcı mesajlar verdi. Arslan sorunun kaynağının yerel seçimlerde aday gösterilmesiyle başladığına dikkat çekti. İnşaat mühendisi olan Arslan, muhalif meclis üyelerinin tutumuna yönelik ‘mesleki’ yorum yaptı, “5-6 katlı inşaatı yapmak uzun sürer . Yapıyorsun yapıyorsun anca hizmete açıyorsun. Aynı binayı yıkalım dersen bir gün de yıkarsın. Yıkıcılık kolay ama en kötüsü Yıkıcı olmanın kimseye faydası olmaz” dedi.

25 BİN OY FARK DERS OLSUN
Arslan şunları söyledi;
“Belediye başkanlığı atamayla yapıldı. Adaylığımla birlikte 20 arkadaşın aday adaylığı vardı. 25 yıldır Çiğli’de CHP çatısı altında siyaset yapıyorum. Belirli dönemlerde de aday oldum. Aday olamayınca ‘Yer yarılmadı dünya yıkılmadı’ ki. Partililik görevimi sürdürdüm. Partim adına gayret gösterdim. 20 aday adayının olduğu süreçte adaylığım açıklandığında 1 haftalığına ilçe binamız kilitlendi. Ölüm oruçlarına yatan oldu. ‘Falanca adam getirilsin’ dendi. Buna çekememezlik denir. 25 yıl partime hizmet ettim. Atandım. Başka biri de atanabilirdi. Saygı gösterir çalışırdık. Bırakın ilçe binasını kilitlemeyi bizim partimizden bazı arkadaşlar DSP’ye geçtiler. Bazı aday adayları da destek oldu bunlara. Hainlik unutulmaz. Unutmadık. 25 bin oy farkla kazandık. Bu onlara ders olsun. Toplum tarafından kabul edilmeyen biri olsaydım bu fark olmazdı. Çiğli’yi kucaklasın diye  meclis üyelerini listeye yazdık. Beraber seçimden çıktık. Madem meclise girdik 5 yıl boyunca ilçeye hizmet etmek gerekir. Bütün eforumuz bu olmalı. Herkesin şahit olduğu bir olay yaşıyoruz. İyi bir olay değil. Sen bir parti adına meclis üyesi olacaksın o parti lehinde değil de aksama olsun diye aleyhinde çalışacaksın. Doğru değil. Disiplin olayı var. İlçe başkanımız ve yönetimimiz gerekli görmüş. Üst organlar var. İrdelenecek. Gereken yapılacak. Belediye başkanı olarak hizmetten başka düşüncem yok. Meclis üyelerinin de ekip ruhuyla hareket edip destek olması gerek. Bir yapanlar var bir de yıkanlar var. Ben hep yapanlar tarafında oldum . Yıkıcılıktan kimseye yarar gelmez. İnşaat mühendisiyim. 5-6 katlı bina yapılması için 2 yıl zamana ihtiyaç var. Yapıyorsun yapıyorsun anca hizmete açıyorsun. Aynı binayı yıkalım dersen bir gün de yıkarsın. Yıkıcılık kolay ama en kötüsü… Ne yazıktır ki ilçe başkanım şahit oldu. Zeynel Mertoğlu’ndan önceki ilçe başkanları da şahitti. Bu dönem tekrar edince ilçe başkanımız disiplini gerekli görmüş. İyi mi yapmış kötü mü yapmış bir şey diyemem. Partinin tüzüğüne uygun hareket etmeyenlerle ilgili bir müeyyide uygulanıyorsa örgütsel bir konudur bu. Ben örgüte havale ediyorum. Yanlış şeyler yapılıyordu böyle bir aşamaya gelindi. Sonuç ne olur bilemem.”
 
MERTOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI
2 yıl boyunca 3 ilçe başkanıyla görev yaptığını ifade eden Arslan, “ İlçe başkanlarım  zorlukla karşılaşsın derdinde olmadım. Kongrelerde oyum vardı bunu kullandım. Destek verdim. Yıpratmadım kimseyi. Mevcut ilçe başkanımız Zeynel Mertoğlu olgun demokrat ilerici yapısıyla belediyesine sahip çıkıyor. Onun siyasi görevidir bu…Belediye başkanlarının icraatlarını övmesi birilerini rahatsız ediyor. İlçe başkanı gidip AKP’nin reklamını mı yapmalı. İlçe başkanım elbette ki kendi partisinin belediyesinin icraatlarını anlatacak. Bunu yadırgayanlar partiyi karıştırmak istiyor. Belediye başkanı ilçe başkanı arasına nifak sokmaya çalışıyorlar. İlçe başkanı belediye çalışanıydı. İlçe başkanı belediyede mi çalışır diye ekmeğinden ettiler. Belediyede çalışan milletvekili adayı oluyor da ilçe başkan adayı olamıyor mu…İlla ilçe başkanı olmak için özle sektörde mi çalışmalı. Belediye çalışanı işçi sayılmıyor mu'” dedi.  
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası