Ege Postası
Geri

Arslan’dan AK Partili yöneticiye sert tepki!

ÇİĞLİ Belediyesi, imar planında resmi tesisi alanı karakol olan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şahin'in başkanı olduğu Evrensel Alevi Bektaşi Birliği'nin Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiraladığı eski Güzeltepe Karakol binasını izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle mühürledi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, binanın Cemevi'ne uygun olmadığını, imar plan tadilatı olmadan yasallığı da olamayacağını belirterek siyasi rant amaçlı hareket edildiğini söyledi, " Karambole tabela asmış" dedi. Şahin ise mühürlemenin keyfi olduğunu dile getirdi. Arslan’dan AK Partili yöneticiye sert tepki:
Arslan’dan AK Partili yöneticiye sert tepki!
Haberler / Yerel Politika
27 Mart 2015 Cuma 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı  Ali İhsan Şahin’in Çiğli Belediyesi’nin Güzeltepe’de bulunan Hz. Hüseyin cemevini “izinsiz tadilat yapıldığı” gerekçesiyle mühürledi iddiasına Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan tepki geldi.

ŞAHİN:İZİNSİZ MÜHÜRLENDİ
Çiğli'deki eski Güzeltepe Karakolu, siyasi kriz yarattı. Çiğli Belediyesi'nin okul öncesi eğitim merkezi yapmak için Milli Emlak'tan tahsisini istediği bina, Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Şahin'in başkanı olduğu Evrensel Alevi Bektaşi Birliği tarafından kiralandığı ortaya çıktı. Dernek, binanı kapısına “Hz. Hüseyin Cemevi" tabelası astı. Belediye zabıtası izinsiz tadilat gerekçesiyle binayı mühürledi. Dernek Başkanı Şahin, “Bir yıllığına binayı kiraladık. Mühürlenme gerekçesi izinsiz tadilat. Burası yığma bir bina bir tuğla çeksek yıkılır. Burada sadece badana boya yapılıyor. Aslında, benim üç hafta önce basına yansıyan demecim nedeniyle mühürlendi. O demeçte, 'cemevinin içinde siyaset konuşmayacağız. Kimsenin arka bahçesi olmayacağız. Biz buraya Hak, Muhammed, Ali demeye geliyoruz. Bu cemevini kimsenin arka bahçesi yapmayacağız' dedim. İçeride tek boyacı var. Cephede savaşa giriyormuş gibi belediyeden dört arabayla gelmişler. Siyasi kimliğini dışarıda bırakır. Hiçbir partinin siyasi alanı olmacağız, biz yasal yollara başvuracağız. Keyfi uygulamayı yapan Çiğli Belediyesi'nin iki yüzlülüğün ortaya çıkaracağız" dedi. 
 
KARAMBOLE TABELA ASMIŞ
Eskiden polis karakolu olarak kullanılan yerin boşaltılmasından sonra  okul öncesi çocuk eğitim ve bakım merkezi olması için Milli Emlak’tan tahsis istediklerini ifade eden Arslan,
“Karakol terk edince Milli Emlak’tan yeri isteyelim okul öncesi çocuk etiğim ve bakım merkezi yapalım dedik. Bu yönde adım attık ve ilgili yazıyı gönderdik. Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı  Ali İhsan Şahin biz böyle bir adım atarken gitmiş yeri kiralamış 6 aylığına… Milli Emlak’tan bize cevap gelmedi henüz. Yer cem evine uygun bir yer değil, hem mahalleli de istemiyor, yazı gelene kadar bize  mühürledik. Kullanılan bir cem evinin mühürlenmesi söz konusu değil.Eski karakolun olduğu yer çok küçük bir yer buradan cemevi olmaz. Zaten okula çok yakın bizim cenazelerimiz çok kalabalık oluyor, burası o kalabalığı kaldıracak kapasiteye sahip değil, o neden ile tabela asıldı diye buraya cemevi diyemeyiz. O zaman herkes istediği yere tabela assın cemevi olarak istediği yeri açsın. Böyle bir mantık olabilir mi' AKP’nin İlçe Başkanı Özgür Kaner ve Meclis Üyesi Erdal Polat yanıma gelerek durumu anlattılar. Çocuk eğitim merkezi yapma kararımızın doğru olduğunu ifade ettiler. Bana, ‘bu adamdan rahatsızız, bizi dinlemediği gibi çalışmalarımıza da zarar verecek işler yapıyor’ dediler. Olaya AKP’nin ilçedeki temsilcileri de karşı geldi" dedi.

O BÖLGE’DE CEMEVİ PROJEMİZ HAZIR
O bölgede cemevi projelerinin hazırladığını söyleyen Arslan sözlerine şöyle devam etti;
“Daha önceki Belediye Başkanımız Metin Solak döneminde o bölgede iki tane arsa Belediyemiz tarafından cemevi yapılması için kamulaştırıldı. Bizde bu dönem orada halkımızın talepleri doğrultusunda cemevi yapacağız. Şimdi bu arkadaş gelmiş karambole bir tabela asmış bölgede cem evi yapılacak yerimiz var zaten. Kendine siyasi rant elde etmeye çalışıyor.
 
İHSAN CEM VAKFI TARAFINDAN GÖREVDEN ALINMIŞTI
Diğer taraftan ise, daha önce cem vakfı İzmir İl Başkanlığı görevini sürdüren Ali İhsan Şahin’in başarısız olduğu iddiasıyla cem vakfı tarafından görevden alınmıştı. Vakıf kendi sitesinden şu ifadeler ile duyurmuştu.
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası