Ege Postası
Geri

Asbestli gemi kaderine terk edildi

İzmirlilerin Aliağa'da sökülmemesi için günlerce direndiği asbestli 'Nae Sao Paulo' uçak gemisi okyanustaki en büyük çöp olabilir.
Asbestli gemi kaderine terk edildi
Haberler / İzmir
1 Şubat 2023 Çarşamba 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Brezilya, zehirli atık ve asbest taşıdığı gerekçesiyle İzmir’in Aliağa ilçesindeki söküm izni iptal edilen Brezilya donanmasına ait “Nae Sao Paulo” adlı uçak gemisi ile ilgili tepki çekecek bir açıklama yaptı.

34 bin tonluk gemiye ne olacağı uzun süredir tartışma yaratıyor. Gemiyi çevreye zarar vermeyecek bir yolla sökmenin yolları aranıyor.

Söküm için daha önce Türkiye'ye getirilmesi planlanan gemi, tepkiler sonucu Türk makamların itirazının ardından Brezilya kıyılarına geri dönmüştü.

Aylardır Atlantik Okyanusu'nun güneyinde bekleyen 60 yıllık geminin okyanusa batırılması planı da daha önce gündeme gelmişti.

Son olarak Brezilya ordusunun gemiyi “okyanusun ortasında uluslararası sularda bırakmayı” düşündüğü ortaya çıktı. Bu planın gerçekleşmesi halinde zehirli asbest bulunan gemi, okyanustaki en büyük çöp olacak. (Sözcü) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası