Ege Postası
Geri

Asker uğurlama konvoyları polisle vatandaşı karşı karşıya getiriyor

Asker uğurlamak için tertiplenen eğlenceler, vatandaşlarla polisi karşı karşıya getiriyor.Vatani görevlerini yerine getirmek için Türkiye’nin dört bir yanından asker ocağının yolunu tutan gençler, aile fertleri tarafından törenlerle uğurlanıyor....
Asker uğurlama konvoyları polisle vatandaşı karşı karşıya getiriyor
Haberler / Güncel
15 Ağustos 2013 Perşembe 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Asker uğurlamak için tertiplenen eğlenceler, vatandaşlarla polisi karşı karşıya getiriyor.
Vatani görevlerini yerine getirmek için Türkiye’nin dört bir yanından asker ocağının yolunu tutan gençler, aile fertleri tarafından törenlerle uğurlanıyor. Mahalle aralarında davul zurna eşliğinde gün boyu devam eden uğurlama etkinlikleri, asker adaylarının trafikte uzun konvoylar oluşturularak ilerlemesiyle otogarlarda sona buluyor. Ancak, çocuklarını askere göndermenin haklı gururunu yaşayan ailelerle, şehir sakinleri arasında gece geç saatlere kadar devam eden eğlenceler nedeniyle tatsızlıklar yaşanabiliyor.

    Asker adaylarına moral vermek için düzenlenen yüksek sesli müzik ve eğlence etkinlikleri, alkolünde etkisiyle zaman, zaman amacını aşıyor. Asker uğurlama törenlerinde konvoy oluşturup şehir turu atmak isteyen gençler de, hem kendi canlarını hem de başkalarının canını tehlikeye atıyor. Araçların camından kendilerini dışarı sarkıtan gençler adeta ölüme meydan okuyor.

    Sevk döneminde yoğun çaba harcayan emniyet mensupları, asker adaylarının gidişi sırasında otobüslerin çevresinde güvenlik önlemi alıyor. Ekipler, sokaklarda kuralları ihlal eden konvoy ve eğlence sakinlerine de uyarıda bulunuyor. Uyarıları dikkate almayıp taşkınlık yapan vatandaşlara ise cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşın şikayetini dikkate alarak eğlencenin sonlandırılmasını isteyen polis ekipleriyle asker yakınları arasında tartışmalar yaşana biliyor. Toplumun güven ve huzurundan sorumlu polisle vatandaşların karşı karşıya gelmesine neden olan bu tartışmalar, zaman zaman ortamın gerilmesine neden olabiliyor.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, mahalle sakinleri ve sürücülerin asker uğurlama eğlenceleri için yoğun şekilde şikayette bulunduğunu belirtti.
İl genelinde yoğunluk olduğunu anlatan Aşık, vatan borcunu ödemek için askere uğurlanan gençlerin, başkaların huzurunun bozmadan yolcu edilmesi gerektiğini ifade etti.

    Gece geç saatlere kadar devam eden müzikli eğlence etkinliğinin, mahalle sakinleri arasında huzursuzluğa yol açtığını aktaran Aşık, "Emniyet Müdürlüğü olarak bizler son günlerde asker alam döneminde yoğunluk yaşıyoruz. Gençlerimiz vatan hizmeti için askere gidiyor. Giderken de ailesi ve arkadaşlarıyla vedalaşmak için eğlence tertip ediliyor. Bu eğlenceler nedeniyle zaman zaman mahalle sakinleri ve sürücülerden çok yoğun şikayet alıyoruz. Mahalle sakinleri müzikten dolayı rahatsız oluyor. Toplum istirahat saatinde dinlenemediği için ciddi tepkiler alıyoruz." dedi.

    Oluşturulan konvoyların vatandaşların can ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü vurgulayan Aşık, "Bu durum toplumda ciddi anlamda huzursuzluk meydana getiriyor. Bu huzursuzluk şikayetlere konu oluyor. Zaman zaman da polis arkadaşlarımızın müdahalede bulunması gerekebiliyor. Bu durumlarda da hoş olmayan manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Bunun için vatandaşlarımızdan istirhamımız, ‘askerlik güzel, vatan borcumuzu hepimizin yapması gerekiyor.’ Bu sırada önemli olan başkaların da huzurunu kaçırmadan eğlencemizi sınırlar içerisinde tutmalı ve gençlerimizi vatan borcu için uğurlarken daha huzurlu bir süreç geçirmeliyiz. Eğlenirken başkaların huzurunu kaçırmamalıyız." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası