Ege Postası
Geri

Askeri belge davasında sanık savunmalarına devam edildi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında sanık savunmalarına devam edildi. Tutuklu sanıklardan askeri doktor Asuman Ünlü, savunmasında...
Askeri belge davasında sanık savunmalarına devam edildi
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında sanık savunmalarına devam edildi. Tutuklu sanıklardan askeri doktor Asuman Ünlü, savunmasında hakkındaki iddialara cevap verdi. Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra girdiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 15 yıldır görev yaptığını belirten Ünlü, "Pandora" veri tabanına üçüncü kişiler tarafından kaydedilen "Asuman Unluden gelenler" adlı belgeler sebebiyle örgüt üyeliğiyle suçlandığını ancak üye olmadığını, hiçbir bilgi ve belge temin etmediğini söyledi. Devlete ait hiçbir gizli bilgiye sahip olmadığını belirten sanık Ünlü, adının kullanıldığı dijital belgelerle suçlandığını söyleyerek beraatini talep etti.

Hava Piyade Albay Aydın Şit de örgüt üyeliği ve belge temin ettiği iddialarını reddetti. Pandora'da yer alan verilerin kendisini tarafından üretildiğine dair delil bulunmadığını söyleyen Şit, çalıştığı kuruma ihanet etmediğini belirtti. Askeri gazinolara solist ya da oryantal aramak için çeşitli telefon görüşmeleri yaptığını ifade eden sanık Şit, bu sebeple aradığı kişilerin aynı zamanda eskort olduğunu bilemeyeceğini anlattı. Aydın Şit, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Banu Yurdusev de diğer sanıklar gibi örgüt üyesi olma ve belge temin etme iddialarını reddederek suçsuz olduğunu söyledi. Davadaki sanıklardan hiçbirini tanımadığını, iddianamede Coşkun Başbuğ'un kendisinin koordinatörü olarak geçtiğini kaydeden Yurdusev, bu kişiyi de tanımadığını, hiçbir irtibatının olmadığını dile getirdi. Tanımadığı kişilere askeri bilgi ve belgeleri vermekle suçlandığını kaydeden sanık Yurdusev, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Pandora'dan çıkan belgelerde örgütün Kuzey Kıbrıs yapılanmasında gece kulübü sorumlusu olarak görev yaptığı iddia edilen muvazzaf askerlerden Topçu Albay Burhan Kahraman da örgüte bilgi ve bilgi kazandırdığı ve fişleme yaptığı iddialarını reddetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası