Ege Postası
Geri

Kocaeli Üniversitesi'nde gerginlik

Kocaeli Üniversitesi'nin İzmit ilçe merkezinde bulunan Anıtpark’taki yerleşkesinde gerginlik yaşandı. İddialara göre, 2 grup arasında tartışma çıktığını gören ve olay yerinde bulunan bir polis, havaya ateş açarak olayların büyümesini...
Kocaeli Üniversitesi'nde gerginlik
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli Üniversitesi'nin İzmit ilçe merkezinde bulunan Anıtpark’taki yerleşkesinde gerginlik yaşandı. İddialara göre, 2 grup arasında tartışma çıktığını gören ve olay yerinde bulunan bir polis, havaya ateş açarak olayların büyümesini engel oldu.

    Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde hareketli dakikalar yaşandı. İddialara göre Anadolu Gençlik Derneği'ne (AGD) üye bir grup, üniversite önünde ve yürüyüş yolunda Ayasofya tekrar cami olup, ibadete açılması için imza topluyordu. Bu sırada yanlarına gelen ve Öğrenci Kolektifleri'nden oldukları iddia edilen bir grup ile aralarında tartışma çıktı. Bir anda sopaların ve taşların çıktığı kavgayı gören bölgede devriye gezen bir yunus ekibi, hemen olay yerine koştu. Her 2 tarafın da sayısının fazla olması nedeniyle olaylara müdahale edemeyen polis memuru, kavgayı dağıtmak için bir yandan takviye kuvvet istedi. Diğer yandan havaya ateş açtı. Silah sesleri üzerine Öğrenci Kolektifleri'nden olduğu iddia edilen grup hemen üniversiteye girdi. AGD li gurup ise etrafa dağıldı. Bir süre sonra AGD’li grup yol üstünden, diğer grup kampüs içerisinden sloganlar atmaya ve birbirlerini tahrik etmeye başladı. Bölgeye kısa sürede çok sayıda bölge ekipi ve çevik kuvvet geldi.

    "BU İLK SALDIRI DEĞİL"

    AGD’li grup kendilerini savunarak "Bize bu ilk saldırıları değil, daha öncede birkaç defa saldırdılar. Bizim kimse ile hiçbir sorunumuz olmaz. Burada almış olduğumuz izinler doğrultusunda Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması için imza toplarken, arkadaşlarımızın üzerine saldırıldı. Bu gruplar geçtiğimiz haftalarda polise saldıran gruplar. Ancak polis gelmiş bize dağılın diyor. Bize okulunuzdan uzaklaşın diyor” şeklinde tepki gösterdi. Bir süre sonra AGD'li grup ikna edilerek dağıtıldı.

    ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ POLİSLE TARTIŞTI

    Karşılıklı sloganlar atılırken üniversite içerisinde bulunan grup, polisin arkasında bulunan kampüs kapısına çıkarak pankart asıp slogan atmak istedi. Ancak polis buna izin vermeyince bu defa içerideki öğrenciler ile kapı önünde kavgayı ayırmak isteyen polis arasında gerilim çıktı. Bazı öğrenciler içeriden tahrik edici hareketler yaparak sigara paketi ve su şişesi fırlattı. Polis ile öğretim görevlileri arasında da tartışma yaşandı. Polis, yöneticilerin taraf tutmaması gerektiğini, kendileri gibi her 2 gruba da aynı mesafede yaklaşılıp olayların bastırılması gerektiğini ifade ederek, bazı öğretim görevlilerini taraflı davrandığını iddia etti. Üniversite içerisinde bulunan öğrencilerde sloganlar atarak içeri girdi.

    Polis üniversite önünde güvenlik tedbiri alarak beklemeyi sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası