Ege Postası
Geri

Polisler kampanya düzenledi minik Zeynep şaşılıktan kurtuldu

Amasya’nın Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, gözünde şaşılık olan 8 yaşındaki Zeynep Sağlam’ı aralarında topladıkları parayla ameliyat ettirdi. Küçük kızın ekonomik durumu iyi olmayan ailesi, yeşil kartlı...
Polisler kampanya düzenledi minik Zeynep şaşılıktan kurtuldu
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya’nın Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, gözünde şaşılık olan 8 yaşındaki Zeynep Sağlam’ı aralarında topladıkları parayla ameliyat ettirdi. Küçük kızın ekonomik durumu iyi olmayan ailesi, yeşil kartlı olmalarına rağmen ek masraflar nedeniyle ameliyatı yaptıramayınca devreye polisler girdi.
Zeki bir öğrenci olan fakat iki gözünde de ileri derecede şaşılık olduğu için okulda zorlanan Şehit Polis Muzaffer Öztaş İlköğretim Okulu 2.sınıf öğrencisi Zeynep Sağlam’ın yardımına polisler yetişti. Ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığı için gittiği özel ve devlet hastanelerinden geri çevrilen Sağlam, polislerin örnek davranışıyla ameliyat edildi.

Küçük kızın gözünün iyileşmesi için kararlı olan polisler, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş başkanlığında toplanan komisyonda yardım eli uzatmaya karar verdi. Komisyonda alınan karar doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler yardım kampanyasına tam destek verdi. Zeynep Sağlam, kampanyadan toplanan para ile özel bir tıp merkezinde ameliyat edildi.
Ameliyatta Sağlam ailesini yalnız bırakmayan İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, öğrencinin sağlığına kavuşmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aktaş, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yakından ilgilendiğimiz çocuklarımız var. Amasya’da da hayata geçirilen ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında gönül elçisi olan personelimiz bulunuyor. Söz konusu desteklerimize bir yenisini daha ekleyerek gözlerinde sorun yaşayan minik Zeynep’i ameliyat ettirdik.” dedi.
İhtiyaç sahibi ailelere yardımlarının süreceğine işaret eden Aktaş, şunları kaydetti: “Minik kızımız eşimin öğrencisiydi. Eşim ailenin zor durumda olduğunu tespit edince Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak devreye girdik. Artık kızımız gözlerindeki şaşılık nedeniyle yaşadığı psikolojik durumdan kurtulacak.”
Kızının ameliyat olmasında emeği geçenlere teşekkür eden anne Sevim Sağlam ise “Kızımın gözlerinde doğuştan şaşılık vardı. 2 yaşında geçirdiği havale sonrasında da şaşılık derecesi biraz daha arttı. Devlet hastanelerinde ameliyatı gerçekleştirilemediği için özel hastanelere başvurduk. Özel hastanelerde de maddi imkanımızın yetersiz olması nedeniyle kızımın ameliyatını yaptıramadık. Bizim yüzümüzü güldüren Emniyet Müdürümüze, eşine ve personeline yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası