Ege Postası
Geri

Manisa'da aile hekimleri organ bağışında bulundu

Manisa'da aile hekimleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantıda organ bağışında bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Dilay Öztürk, sağlık çalışanlarından aldıkları her desteğin...
Manisa'da aile hekimleri organ bağışında bulundu
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa'da aile hekimleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantıda organ bağışında bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Dr. Dilay Öztürk, sağlık çalışanlarından aldıkları her desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Dr. Öztürk, yaptığı açıklamada hastanelerle sürdürecekleri çalışmalarını sivil toplum kuruluşları, Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve muhtarlarla yürütmeyi planladıklarını ifade etti. Türkiye'de donör bulma konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Öztürk, "Yaşarken bağışçı çok olsa da öldükten sonra aileleri kabul etmeyebiliyor. Sağlık Bakanlığı, yeni bir uygulamayla bağışta bulunan kişilerin ailelerini telefon mesajıyla bilgilendirecek. Böylece kişinin çevresi, bağış yaptığını yaşarken öğrenmiş olacak." dedi.

Organ bağışında bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay da kendisinin organlarını 20 yıl önce bağışladığını ancak eski kayıtlar dijital kayıt sisteme alınamadığı için yeniden bağışta bulunduğunu söyledi. Dr. Tay, aile hekimlerini de verdikleri destekten dolayı kutladı. İnsan sağlığını ilgilendiren her tür uygulamada uygulayıcı konumunda olan sağlık çalışanlarının halka örnek olması gerektiğini ifade eden Tay, görevleri halkın sağlığını korumak olan sağlık çalışanlarının organ bağışı konusunda da vatandaşa rol model olmasının ve öncülük etmesinin önemli olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası