Ege Postası
Geri

Askeri helikopterin enkazına ulaşıldı! 4 Şehit var

Konya'ya gitmek üzere havalandıktan sonra kaybolan askeri helikopterin enkazına ulaşıldı
Askeri helikopterin enkazına ulaşıldı! 4 Şehit var
Haberler / Güncel
13 Ekim 2014 Pazartesi 00:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'de Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe'de Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde enkazına ulaşıldı.
 Şu anda Suadiye Jandarma Komutanlığı kriz masasındaki tüm arama kurtarma ekipleri, enkaz bölgesine gidiyor.
  4 ŞEHİT
 İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra Kartepe ilçesi Karaardıçlı mevkiine düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebat şehit oldu. Şehit 4 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı.
 GENELKURMAY: 4 ŞEHİT
 Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamasında Kartepe İlçesi Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirtilen helikopter kazası ile ilgili 4 personelin şehit olduğu belirtildi. Kaza nedeninin kaza kırım heyetinin incelemesi sonucu belirleneceği belirtilen açıklama şöyle:
 
"1.   13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya’da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18’de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25’te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir.
 2.   Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır.
 3.   Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.
 4.   Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası