Ege Postası
Geri

Aşkın'dan füze sorusu

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe KomisyonuA CHP Grubu Sözcüsü Rahmi şkın Türeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a ‘Yüksek İrtifa Füze Savuma Sistemi’ konusunda görüşmeler yapılan Çin firması ile nihai anlaşmanın neden imzalanmadığını sordu.
Aşkın'dan füze sorusu
Haberler / Genel
14 Kasım 2014 Cuma 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2013 yılı Kesin Hesap Kanun tasarılarının geneliyle Sayıştay tezkereleri üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan Türeli, “Yüksek İrtifa Füze Savunma Sistemi’ne ilişkin görüşlerini paylaştı.

“Yüksek İrtifa Füze Savunma Sistemi’ne ilişkin görüşmeler yapılan Çin firmasıyla nihai sözleşme neden imzalanmıyor” sorusunu yönelten Türeli, şöyle devam etti:

“İhalede ikinci sırada olan Fransız-İtalyan ortaklığıyla sözleşme görüşmelerinin yapılıp yapılmadığını soran Türeli, "Proje ikiye mi bölünüyo? Fransız-İtalyan ortaklığına da iş verilecek m? Yoksa ihalede üçüncü sırada olan ABD ile de görüşülüyor m? Net yanıt istiyoruz. Bu çalışma hangi aşamada ve kimlerle görüşülüyor'

-“SAVUNMA REFORMU RAPORU’NA NE OLDU

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı görevi zamanında ‘Savunma Reformu Çalışma Grubu’ tarafından bir rapor hazırlandığını anımsatan Türeli, "Hazırlanan rapor, cumhurbaşkanı seçimi öncesinde açıklandı. Ne oldu bu rapor, hiç tartışılmadı. Cumhurbaşkanı değişti, raporu sahiplenmeyi mi bıraktını? Rapor bir anda rafa kaldırıldı. Bu raporda bir sürü tespit var, neden tartışılmıyo? Raporun ayrıntılı biçimde tartışılması gerekiyor." diye konuştu.

-“BEDELLİ ASKERLİKTE DAĞ FARE DOĞURDU”-
Makam ve görev tazminatına ilişkin yaşanan soruna ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmadığını da soran Türeli, "Binbaşılar ile kıdemli başçavuşlara da makam tazminatı verilmesi gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası