Ege Postası
Geri

Aşkları için müslüman oldular

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yerleşik yaşayan İngiliz 63 yaşındaki Tina Campbell Kaşan ile 47 yaşındaki Carl Warren Spencer Blinston, Fethiye Müftülüğü'ne başvurarak müslüman oldu. Blinston'un, İranlı sevgilisi Sabire Ghorbanpour ile evlenebilmek için müslüman olduğu kaydedildi.
Aşkları için müslüman oldular
Haberler / Ege
22 Mart 2013 Cuma 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MUĞLA - İngiltere'de maliye görevlisiyken Fethiye'ye tatile gelen Tina Campbell, gönlünü 35 yaşındaki Hakan Kaşan'a kaptırdı. Türkiye'ye yerleşmeye karar veren Campbell, 3 yıl önce Hakan Kaşan'la evlenerek Ovacık Mahallesi'ndeki evlerinde birlikte yaşamaya başladı. Tina Campbell Kaşan, eşinden etkilenerek müslüman olmaya karar verdi. Eşiyle birlikte Fethiye Müftülüğü'ne müracaat eden Kaşan, isteğini belirtti. Yapılan işlemlerin ardından Fethiye Müftülüğü'ne davet edilen Tina Campbell Kaşan, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'nun şahitliğinde müslüman oldu. 'Sara' ismini alan Tina Campbell Kaşan'a ihtida belgesi verildi.


İRANLI AŞKI İÇİN MÜSLÜMAN OLDU

Aynı törenle başka bir İngiliz vatandaşı olan Carl Warren Spencer Blinston da müslüman oldu. Kısa süre önce Fethiye'ye tatile gelen petrol mühendisi Blinston, burada tanıştığı İranlı 45 yaşındaki Sabire Ghorbanpour'a aşık oldu. Ghorbanpour ile hayatını birleştirmeye karar veren Blinston, müslüman olmak için Fethiye Müftülüğü'ne başvurdu. İşlemlerin ardından müslüman olan Blinston'a Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından ihtida belgesi verdi. Carl Warren Spencer Blinston, 'Muhammet Emin' ismini aldı.

Törenin ardından Müftü Kadıoğlu, hristiyanken müslüman olan Tina Campbell Kaşan ve Carl Warren Spencer Blinston'a İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti. Tören sırasında Tina Campbell Kaşan gözyaşlarına hakim olmadı. İranlı kız arkadaşıyla evlenebilmek için Müslüman olduğunu belirten Carl Warren Spencer Blinston ise çok mutlu olduğunu söyledi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası