Ege Postası
Geri

Sitede 'köpeğe çiş' davasında uyarı cezası

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki bir sitede, köpeği komşusunun otomobiline işediği için 5 yıl önce hakkında dava açılan THY'den emekli 51 yaşındaki Mine Eryürek’in Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince uyarılmasına karar verildi. Eryürek, geçen ay yaşamını yitiren özel eğitimli köpeği 'Bruno' ve kendisinin iftiraya uğradığını ileri sürüp, "Sitedeki bazı komşuların kaçak villarını şikayet ettiğim için, olur olmadık nedenlerle hakkımda dava açıp, beni buradan kaçırmaya çalışıyorlar. Ancak, başaramayacaklar" dedi.
Sitede 'köpeğe çiş' davasında uyarı cezası
Haberler / Ege
22 Mart 2013 Cuma 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MUĞLA - İngiltere’nin Heathrow Havalimanı’nda 20 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Mine Eryürek, 2000 yılında Bodrum’un Ortakent-Yahşi Beldesi’ndeki Turkuaz Tatil Sitesi’nde villa satın aldı. Eryürek, 2004 yılından itibaren de yaz mevsimini Rottweiler cinsi 'Bruno' adlı köpeği ile burada geçirmeye başladı. Sessiz, sakin bir ortamda emekliliğin tadını çıkarmak için aldığı villası, Eryürek’in komşularıyla yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kabusu oldu. Önce hortumla çamaşırlarını ıslattığını ileri süren komşusu Ş.Y. (46) tarafından Eryürek hakkında bir dava açıldı. 2008 yılında ise bu defa köpeği Bruno’nun otomobilinin lastiğine işediğini ileri süren bir başka komşusu Ö.B., Eryürek hakkında Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Her iki dava dosyası birleştirildi. 5 yıl süren dava geçen ay sonuçlandı. Mahkeme, Eryürek’in Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince uyarılmasına karar verdi.


Mahkemenin verdiği karar kendisine yeni tebliğ edilen Eryürek, "Dava sonuçlandı ama Bruno artık hayatta değil. Geçen ay yaşamını yitirdi. Dört aylık yavruyken onu İngiltere’den almıştım. İngiltere ve Türkiye’deki gerekli tüm kurumlardan resmi izinleri vardı. Tüm aşıları olduğu gibi küçüklükten bu yana özel eğitim almıştı. Bruno kedilerle ve çocuklarla oynayan, kesinlikle tek başına sokağa çıkmayan, ayrıca huy, davranış ve güzellikte 4 birinciliği ve 5 ikinciliği olan bir köpekti. Ne yazık ki hem ben hem de köpeğim hayatta aklıma gelmeyecek bir iftiraya uğradık" dedi.

'VİLLARA KAÇAK' DEDİM, KÖTÜ OLDUM

'Can dostum' dediği köpeğini kaybetmenin acısını yaşayan Eryürek,  sitedeki 107 villadan 85'inin imara aykırı olduğunu ileri sürerek başlattığı hukuk mücadelesi nedeniyle başına gelmeyen kalmadığını söyledi. Eryürek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Villamı inşaat halinde iken almıştım. 'Ömrümü bu cennette geçiririm' diye düşünmüştüm. İnşaat yapılırken mimari plan neyse aynen uydum. Ancak bazı site sakinlerinin imar planlarına aykırı kaçak inşaatlar yaptıklarını, sitenin yeşil bir alandan beton yığınına dönüştürdüğünü görünce, Belediye, Kaymakamlık, Valilik, Savcılık ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayet ve suç duyurularında bulundum. Kaçak inşaatların durdurulmasını, kanunlara saygı gösterilmesini isteyince kötü oldum. Bazı komşularım, kaçak villalarını şikayet ettiğim için, olur olmadık nedenlerle hakkımda dava açıp, beni buradan kaçırmaya çalışıyor. Ancak, başaramayacaklar."(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası