Ege Postası
Geri

Ersan’dan fakülte çıkışı

MARMARİS Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, ilçeye hukuk ve iletişim fakülteleri açılacağı duyumunu aldıklarını, bu fakülteleri burada istemediklerini belirtti.
Ersan’dan fakülte çıkışı
Haberler / Ege
20 Mart 2013 Çarşamba 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MUĞLA - Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Filiz Ersan, ilçenin bir turizm cenneti olduğuna dikkat çekti. Ersan, "Burada hukuk ve iletişim fakültelerine gerek yok. Buraya kapasiteyi aşmayacak ölçülerde turizm, su ürünleri ve biyolojik çalışmalar yapabilecek fakülteler açılmalıdır. Toplam 5 bin kişilik fakülteleri Marmaris kaldıramaz" dedi. Ersan, Marmaris’te özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğunun önemli ölçüde arttığına dikkat çekti. Ersan, "Yeri geliyor turistleri bile zor koruyoruz. 5 bin genç dimağı nasıl koruyacağı? Marmaris bunu kaldıramaz. Buraya açılabilecek fakültenin içerik ve kapasitesi bu değildir. Yıllardır yaz aylarında turizm polisi için istekte bulunuyoruz. Ama daha sonuç alamadık. Marmaris halkı konaklamada sıkıntı çekerken biz bu çocukları nereye yerleştireceğiz" diye konuştu.

Filiz Ersan, Marmaris’te bu kapasiteleri kaldırabilecek fakülte binalarının yapılabileceği yer olmadığını da belirtti. Ersan, "Bunların yapılabilmesi için 2B arazilerine ve Milli Parklara göz dikmesinler. Bu alanlar koruma altındadır. Biz Ankara’da gerekli yerlerle de görüştük. Bu alanlar için yıllardır çalışıyoruz. Bundan sonra da ne olursa olsun imara kaptırmayacağız. Bunun için bugün bir de imza kampanyası başlattık. Böyle bir şey olacak olur ve milli parklarda ağaç kesimi yapıldığını öğrenirsek kendimizi oradaki ağaçlara zincirleriz" dedi.

Yapılmak istenen fakülteleri seçimler için bir yatırım olarak değerlendiren Ersan, "Buradaki esnafı da kandırmayın. Harçlıkları ile kendilerine zor yeten bu genç dimağlar nasıl olacak da sizlere para kazandıracak. Bu sadece seçim yatırımıdır. Marmaris’in geleceği turizmdedir. Marmaris artık alternatif turizm bölgelerini kullanmaya başlayarak, ileride Türkiye’nin en büyük turizm merkezlerinden biri olacaktır. Çıkışınızı başka yerlerde aramayın" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası