Ege Postası
Geri

Kaçaklar havaya uyarı ateşi açılarak yakalandı

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan 18 Afgan kaçak ve 4 organizatör, jandarma ile yaşanan kovalamacada havaya ateş açılarak yakalandı. Kaçakların, fırtınalı havada şişme botla denize açılamadan yakalanmalarının olası bir faciayı önlediği bildirildi.
Kaçaklar havaya uyarı ateşi açılarak yakalandı
Haberler / Ege
20 Mart 2013 Çarşamba 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 MUĞLA - İhbar üzerine, dün gece harekete geçen Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Komutanlığı’yla, Datça İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, ilçeye 41 kilometre uzaklıkta, Emecik Köyü yakınlarındaki Lindos Koyu’nda önlem aldı. Bugün de saat 02.30 sıralarında bölgeye üç otomobilin gelmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Kaçakları, İstanbul’dan karayoluyla Datça’ya getirdikleri belirlenen dört organizatör kısa sürede yakalanırken, kaçaklar da çevreye dağıldı. Jandarma ekipleri kaçakları yakalamaya çalışırken havaya uyarı ateşi açtı. Yaklaşık iki saat süren kovalama ve arama sonucu, değişik yerlerde gizlenmeye çalışan, 3’ü kadın, 15’i erkek 18 Afgan kaçak yakalanarak gözaltına alındı. Üç otomobile, şişme bota ve kıçtan takma deniz motoruna el konuldu. 


Yakalanan kaçak ve organizatörler, Datça Jandarma Komutanlığı’na getirilerek soruşturma başlatıldı. Otomobillerin içinde yapılan aramada, bir adet şişme bot, kıçtan takma deniz motoru ve can yelekleri ele geçirildi. Yunanistan’ın Simi Adası’na geçmeye çalışacakları öğrenilen kaçakların, fırtınalı havada şişme botla denize açılamadan yakalanmalarının olası bir faciayı önlediği belirtildi.

Kaçakların sağlık kontrolü ve yasal işlemlerinin yapılmasından sonra, Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilerek, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’nce yurtdışına gönderilecekleri belirtildi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası