Ege Postası
Geri

Aslanbaba: Eroğlu'na kumpas varsa beni aday yapmayanlar bunu kurmuştur

KKTC’de geçici hükümete güvenoyu karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla gündeme gelen Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na en büyük kumpası DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Milletvekili Ahmet...
Aslanbaba: Eroğlu'na kumpas varsa beni aday yapmayanlar bunu kurmuştur
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC’de geçici hükümete güvenoyu karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla gündeme gelen Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na en büyük kumpası DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Milletvekili Ahmet Kaşif’in kurduğunu iddia etti. Aslanbaba, eski Başbakan İrsen Küçük'ün ise rüşvet olayından önceden haberdar olmadığını öne sürdü.

Ejder Aslanbaba, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamalarda, rüşvet olayının perde arkasında MİT ve KKTC eski Başbakanı İrsen Küçük’ün olmadığını savundu

"MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI VAAT ETTİLER AMA SÖZLERİNİ TUTMADILAR"

Eroğlu’na bir kumpas varsa bunu Denktaş ve Kaşif'in kurduğu öne süren Aslanbaba, şunları söyledi: “Şayet diğer iki arkadaş beni vekil adayı yapsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Hiçbir zamanda bana maddi ve manevi bir imkan sağlamayacaklardı ya da vaat etmeyeceklerdi. Şayet Eroğlu’na kumpas varsa, Eroğlu bunun hesabını bu iki arkadaşa sormalıdır; çünkü yaklaşık 6 haftalık sürede Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) olarak yanlarındaydım. Her gün milletvekili adayı olacağım şeklinde vaatler aldıysam, son iki günde bu vaatler değiştiyse Sayın Eroğlu, bunu Denktaş ve Kaşif’e sormalı."

"İRSEN KÜÇÜK'ÜN HABERİ YOK"

Başbakan İrsen Küçük ve ekibinin rüşvet olayını önceden bildiklerini kabul etmeyen Ejder Aslanbaba, rüşvet olaylarını son dakikaya kadar kendisinden başka kimsenin bilmediğini dile getirdi. Aslanbaba, “Benden başka hiç kimse bu olayı bilmiyordu. Bütün telefon görüşmelerime de bakabilirsiniz kesinlikle hiç kimseyle görüşmedim. Bu iddiaları ortaya atan da birilerinden bir şey alıyordur." dedi.

Olayda isimleri geçen Denktaş ve Kaşif’in yanı sıra sadece kendisine yurtdışı yasağı konulmasına da veryansın eden Aslanbaba, Türkiye Cumhuriyeti kökenli olmasından dolayı Başbakan Siber Sibel tarafından ayrımcılığa maruz kaldığını öne sürdü. Yaşanan gelişmelerden sonra en büyük hatayı Başbakan Siber’in yaptığını belirten Aslanbaba Başbakanın, Serdar Denktaş’ın oyununa geldiğini iddia etti.

"Sayın Sibel Siber benim çıkışımı yasaklayacağına üçümüzün çıkışını yasaklasaydı kesinlikle buna itirazım yoktu.” diyen Aslanbaba, "Burada bu insanların yolsuzluk yaptığını iddia eden benim. Ses kayıtlarını ve paraları da iade ettim. Şayet ben kaçmış olsam bile emareler oradaydı. Önemli olan o iki arkadaşın çıkışını durdurmaktı. Ama Sibel hanım koltuğunu kaybetmemek için benim çıkışlarıma yasak koydu." şeklinde konuştu.

"HAKKIMI TÜRKİYE'DE ARAYACAĞIM"

Rüşvet iddialarıyla ilgili olarak bugün ifade verdiğini aktaran Aslanbaba, savcılığın ses kayıtlarıyla ilgili bir suç emaresine rastlamadığını söyledi. Başsavcılık tarafından bu konunun delil eksikliği nedeniyle daha ileri götürülmeyeceğinin kendisine iletildiğini anlatan Aslanbaba, KKTC'deki hukukun gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Aslanbaba, hakkını bundan sonra Türkiye'deki mahkemelerde arayacağı da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası