Ege Postası
Geri

AB Adalet Divanı, ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada Google’a hak verdi

Avrupa Birliği Adalet Divanı, bir İspanyol vatandaşının arama motoru Google’a karşı açtığı internette ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada, internet devi lehinde görüş bildirdi.Divan’ın kanun sözcüsü Niilo Jääskinen, hazırladığı...
AB Adalet Divanı, ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada Google’a hak verdi
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 13:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği Adalet Divanı, bir İspanyol vatandaşının arama motoru Google’a karşı açtığı internette ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada, internet devi lehinde görüş bildirdi.

Divan’ın kanun sözcüsü Niilo Jääskinen, hazırladığı raporda, arama motorunun bir kullanıcının talebi doğrultusunda başkalarının ürettiği içeriği silmek zorunda olmadığını belirtti.

Mario Costeja González (58) adlı bir İspanyol vatandaşı, yıllar önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borcu yüzünden verilen ilanın halen Google’da yer aldığını ve ismini arattığı zaman “borçlu ve evli” gösterdiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Kanun sözcüsü Jääskinen’in Google lehindeki görüşünün bağlayıcılığı olmasa bile AB Adalet Divanı’ndaki hakimlerin, davaların yüzde 80’inde bu tavsiyeler doğrultusunda karar verdiği ifade ediliyor.

“TANRI’YA KARŞI SAVAŞMAK GİBİ BİR ŞEY”

İspanyol basını, Google’a meydan okuyan Mario Costeja’nın Calut’a karşı savaşan Davut gibi olmaya çalıştığını belirtiyor.

El Pais gazetesi’ne konuşan Mario Costeja González, “Benim için bir sürpriz olmadı. Bunu bekliyordum. Google’a karşı savaşmak, Tanrı’ya karşı gitmek gibi bir şey.” dedi.

Az ihtimal de olsa Aralık ayındaki nihai kararı beklemek gerektiğini kaydeden Mario Costeja, “Ben mücadelemi sürdüreceğim. Ya beni bitirirler ya da ben devam ederim, çünkü haklı olduğuma inanıyorum. Bu bana yüklü masrafı beraberinde getiriyor ancak arkadan gelenler ve neyin ne olduğundan haberi olmayanlar için savaşı sürdüreceğim. Son günlerde Facebook, Google ve diğerlerinin ABD gizli servisleriyle olan bağları ortaya çıktı. Biz büyük internet şirketlerinin elindeyiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası