Ege Postası
Geri

Malhotra: Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için yaptıkları yüz ağartıcı

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip Konteyner Kenti ziyaret etti. Kamplarda verilen hizmetlerden oldukça etkilendiğini dile getiren Kamal...
Malhotra: Türkiye'nin Suriyeli mülteciler için yaptıkları yüz ağartıcı
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip Konteyner Kenti ziyaret etti. Kamplarda verilen hizmetlerden oldukça etkilendiğini dile getiren Kamal Malhotra, mültecilerin sadece barınma ihtiyaçlarının değil aynı zamanda savaş sonrası yaşadıkları travmayı da atlatmaları için psikolojik destek sağlanıldığını gördüğünü ifade etti.

Kamal Malhotra ve beraberindekiler önce Nizip'te bulunan Konteynır Kent'e gelerek, Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan’dan kamplarda yaşanan son durum hakkında bilgi aldı. Ardından heyet, konteyner kentte yaşayan bir aileye konuk olarak bir süre onlarla sohbet etti.

Malhotra ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'de bulunan yetkililere teşekkür ederek, yapılan aktiviteler hakkında bilgi verdi. Malhotra, “Suriyelilerin sadece barınma ve ihtiyaçlarının değil, savaş sonrası yaşadıkları travmayı da tedavi edecek çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Bu yaklaşım oldukça insancıl ve profesyonel bir yaklaşım. Görevimiz gereği dünyada bulunan birçok kampı ziyaret ediyoruz. Türkiye'de burada gördüklerim ise gerçekten yüz ağartıcı ve gayet tatmin edici boyutta.” dedi.

Başka kamplarda insanların sadece barınmalarının sağlanıldığını vurgulayan Malhotra, Türkiye’de ise mültecilerin normal hayata dönmeleri için birçok kurs, okul, sosyal etkinlikler düzenlendiğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası