Ege Postası
Geri

Ricciardone: ABD olarak Suriyeli mültecileri de kabul ediyoruz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD'nin Suriyeli mültecileri kabul ettiğini fakat sayı hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.Ricciardone, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı...
Ricciardone: ABD olarak Suriyeli mültecileri de kabul ediyoruz
Haberler / Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD'nin Suriyeli mültecileri kabul ettiğini fakat sayı hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.

Ricciardone, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i makamında ziyaret etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükelçi Ricciardone, Suriye ve tüm bölgelerin sorunları hakkında Türkiye ile Washington düzeyinde çok yakın ilişkilerinin bulunduğuna dikkat çekti. Suriye konusunda da özel bir teşekkür etmek istediğini kaydeden Ricciardone, “ Gaziantep'e bugünlerde Amerika’dan gelen, Avrupa’dan gelen birçok heyetler var. O da buraya büyük bir zahmet olabilir. Gaziantep’in misafirperverliği çok meşhur. Buna rağmen ağır bir yükü olduğunu biliyorum. Daima sizin yardımınız, desteğiniz için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Ricciardone'ye Almanya’nın Suriyeli sığınmacıları kabul edeceğini açıkladığı, Amerika'nın da böyle bir çalışmasının olup olmadığı soruldu. Ricciardone, mülteci kabul eden en büyük ülkelerden biri olduklarını kaydederek, ülkesine Afganistan’dan, Irak’tan, Suriye’den de mültecilerin ülkesine geldiğini vurguladı. Büyükelçi Ricciardone, Suriye’den gelenlerin sayısını bilmediğini dile getirdi.

“SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN 815 MİLYON DOLAR İNSANİ YARDIM YAPIYORUZ”
Suriye konusunda ABD olarak büyük çaba gösterdiklerinin altını çizen Ricciardone, “Sadece mülteciler için 815 milyon dolar insani yardım yapıyoruz. Muhaliflere silahsız yardımımız 250 bin dolar. Sadece Türkiye vesilesiyle değil, bütün bölgeden mültecilere insani yardım yapıyoruz. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) ile Türkiye dahil diğer ülkelerde çok büyük çok önemli diplomasi çabası gösteriyoruz. Büyük bir problem olduğunu biliyoruz. Özellikle dost ve müttefik Türkiye için büyük problem olduğunu biliyoruz. Aramızda önemli bir işbirliği var ve devam edecek.” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası