Ege Postası
Geri

Aslanoğlu açıkladı: Kesin sonuçlar açıklanınca...

Türkiye 13. Cumhurbaşkanı seçmek için ikinci kez sandığa gitti. Saat 17.00 itibari ile sandıklarda oy kullanma işlemi sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki oy oranının yüzde 67 seviyesine ulaştığını aktardı. Öte yandan Aslanoğlu, "Bütün ilçelerde sandıkların her iki tarafına itirazlar var. İtirazların kesin sonuçlarının alınması, daha uzun süre alacaktır. Türkiye genelinde de itirazlar sürüyor. Kesin sonuçlar açıklanınca, her zaman olduğu gibi toplanıp değerlendireceğiz” dedi. 
Aslanoğlu açıkladı: Kesin sonuçlar açıklanınca...
Haberler / Yerel Politika
28 Mayıs 2023 Pazar 19:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Saat 17.00 itibari ile sandıklarda oy kullanma işlemi sona erdi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki oy oranının yüzde 67 olduğunu açıkladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN OYLARI ARTACAK, ERDOĞAN’IN AZALACAK

İzmir’deki sandıkların yaklaşık yüzde 50’sini girdiklerini belirten Aslanoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yaklaşık yüzde 67 Erdoğan’ın oy oranı yaklaşık 33 gibi gözüküyor. Henüz Karşıyaka gibi oy deposu olan, yüzde 80 gibi oy aldığımız yerlerin sandık girişleri yüzde 10 mertebesindeyiz. Merkezlerde, Bergama gibi ilçelerde merkez oylarını girmekte biraz daha zorlanıyoruz çünkü oralarda sayımların uzun sürmesi söz konusu, itirazlar olduğu için. İmzalı tutanaklar henüz tamamlanmadığı için, sonuçlar da henüz tamamlanmadığı için merkeze oylar biraz daha geriden gelecek. Göreceğiz ki, sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları bir miktar daha artacaktır. Sayın Erdoğan’ın oyları bir miktar daha azalacaktır. Yaklaşık 1000 sandık sonra yine bir araya geleceğiz. Sizlere bilgi vereceğim” dedi.

“KAFA KAFAYA BİR YARIŞ GİDİYOR”

Türkiye geneline ilişkin açıklama yapan Aslanoğlu, “Kafa kafaya bir yarış gidiyor. İzmir genelinde gördüğümüz gibi yaklaşık üç dört puanlık sonuçlar var. Türkiye’nin hemen hemen birçok ilinden gördüğümüz kadarıyla artışlar var. Yandaş basının bile gizleyemediği açıkladığı. Ama ilk kez bu sonuçların iddialı, kafa kafaya gittiği bir seçim görüyoruz. Umut ediyorum biz kazanacağız” ifadelerini kulalndı.

“TÜRKİYE GENELİNDE İTİRAZLA SÜRÜYOR”

Son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, “Sandıkların neredeyse, 95’e yakınını girmiş bulunmaktayız. Son 400-500 sandık kalmış durumda İzmir’de. Daha önce söylediğim gibi oy oranları İzmir’de benzer bir şekilde cereyan ediyor. Yüzde 67 gibi sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 33 gibi sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu gözüküyor. Bundan sonra üç aşağı beş yukarı sonuçlar bu şekilde gelecektir. İtirazlar tüm sandık ve ilçelerde sürülüyor. Bazı ilçelerde farklı problemler var. Şimdi Buca da bir problemle karşılaştık. Şimdi Buca İlçe Seçim Kurulu’na gideceğim. İlçe Seçim Kurulunda itiraz edecek yetkili arkadaşları almıyor, alması lazım gidip ona müdahalede olacağım. Bütün ilçelerde sandıkların her iki tarafına itirazlar var. İtirazların kesin sonuçlarının alınması, daha uzun süre alacaktır. Türkiye genelinde de itirazlar sürüyor. Kesin sonuçlar açıklanınca, her zaman olduğu gibi toplanıp değerlendireceğiz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası