EGE POSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İZBETON ve kooperatiflere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 157 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. 1 Temmuz sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Tunç Soyer'in olduğu 139 kişi gözaltına alındı.
4 günlük gözaltı süresinin ve emniyet işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevkler yapıldı.
Savcılık sorgusunun ardından 99 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Aralarında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Tunç Soyer'in de bulunduğu toplam 61 kişi tutuklandı.
Karar sonrası Aslanoğlu açıklamalarda bulundu.
Aslanoğlu, “Değerli yol arkadaşlarım. Bugün maalesef bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. Konu tabii ki ben değilim. Konu ne Tunç Bey, ne Heval bey ne Barış bey ne de gencecik kardeşlerimiz. Ülkedeki adaletsizliğin bir kez daha bittiği bir günde hep birlikte yaşadık. Bundan sonra da bu adaletsizlikleri yenebilmenin tek yolu birlikte mücadele edebilmek. Yılmadan, yorulmadan, direncinizi kaybetmeden, umudunuzu kaybetmeden hep birlikte mücadeleye dört elle sarılacağız.Sizleri çok seviyorum. Bugün, yarın üç gün sonra beş gün sonra yine yan yana geleceğiz. Yine birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Hak-hukuk-adalet demeye devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.” dedi.