Ege Postası
Geri

Aşlık: AK Parti’ye ‘makarnacı’ diyenler CHP’ye ne diyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçimler öncesi vatandaşlara çuvalla odun dağıtmasını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “Biz ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğimizde bize ‘makarnacı, kömürcü’ diyenler, CHP’li belediyenin bu dağıtımına ne diyecek çok merak ediyorum.” dedi.
Aşlık: AK Parti’ye ‘makarnacı’ diyenler CHP’ye ne diyecek
Haberler / Yerel Politika
15 Ekim 2013 Salı 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Türkiye’de ekonominin her geçen gün iyiye gitmesine rağmen sahiplenilmesi gereken insanlar olduğunu belirten Aşlık, Türkiye’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu, devletin bu özelliğinin ilk kez Turgut Özal tarafından ‘Fakir Fukara Fonu’ ile hayata geçirildiğini hatırlattı. Aşlık, parti olarak devletin bu özelliğini geliştirerek yaygınlaştırdıklarını kaydetti.

AK Parti olarak, yoksul vatandaşlara maddi ve nakdi yardımlarda bulunduklarını ifade eden Aşlık, “Vatandaşlarımıza bu yardımlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Bu yardımları CHP’liler ‘makarnacı-kömürcü’ diye aşağıladı. Onun da ötesine giderek ‘bunlar sadaka dağıtıyor’ diye sadakayı bile aşağılıyorlar. Oysa sadaka bizim inancımızda, ihtiyaç sahiplerine, bir elin verdiğini diğer el duymayacak şekilde, karşı tarafı incitmeden yapılan sosyal yardımlardır. CHP’liler bunu aşağılıyor. Sanki yardım alan herkes AK Parti’ye oy veriyormuş gibi ‘makarnacı, kömürcü’ diye yaftalıyor.” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR DOĞRU OLANI YAPIYOR


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bayram öncesi vatandaşlara odun dağıtımında bulunduğunu aktaran Aşlık, belediyenin yaptığının doğru olduğunu belirtti. Aşlık, “Sosyal devlet gereği yoksullara sahip çıkmamız gerekir. Belediyeler de sosyal devletin gereğini yapmalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal devletin gereğini yapıyor. Bu doğru bir şey. Ama bunu AK Parti yaptığı zaman aşağılayanlar, CHP’li belediye yaptığı zaman ne diyecekler onu merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yapılan işler doğruysa kim yaparsa yapsın sonuna kadar destek oluruz.” diyen Ali Aşlık, sözlerini şöyle tamamladı; “Yeter ki yapılan yardımlar doğru yerlere ulaşsın, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşsın. Belediyenin bu çalışmasını eleştirmek değil destek olmak gerekir. Aziz Kocaoğlu’nu tebrik ediyorum, daha da fazla yardımlarda bulunması gerekir.”(CİHAN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası