Ege Postası
Geri

Astana Günü’ne Mehter süprizi

Astana’nın Kazakistan’a başkent oluşunun 15. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlamalara Türkiye’den katılan Mehter takımı verdiği konser ile büyük beğeni topladı. Astana Günleri etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ki kutlamalara...
Astana Günü’ne Mehter süprizi
Haberler / Kültür - Sanat
5 Temmuz 2013 Cuma 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Astana’nın Kazakistan’a başkent oluşunun 15. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlamalara Türkiye’den katılan Mehter takımı verdiği konser ile büyük beğeni topladı.
Astana Günleri etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ki kutlamalara iştirak eden Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliği, Kazaklardan büyük alkış aldı. Üç gündür Astana’da havanın yağmurlu geçmesine rağmen bugün Astanalılar Mehteran konserini izlemek maksadıyla alanı doldurdu. Yarım saat süren konseri halk yoğun ilgiyle seyretti.
Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, kardeş ve dost Kazakistan ile ilişkilerin her seviyede mükemmel olduğunu, bugünkü konser ile de bunun taçlandığını söyledi. Mehter konserini seyrederken duygularının kabardığını belirten Tüzel, halkın Mehtere gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Astana Şehir Flarmonisi Müdürü Saken Abdrahmanov, kardeş Türk halkının her zaman Kazak halkının yanında olduğunun en büyük delilinin bugün bir defa daha bu Mehter konseri ile ispatlandığını söyledi. Astana’nın başkent oluşu münasebetiyle Türk halkının gönderdiği bu hediyenin değerinin sözlerle ifade edilemeyeceğini kaydeden Abdrahmanov, iki halk arasındaki dostluğun ilelebet sürmesi temennisinde bulundu.

Askeri uçakla Astana’ya gelen ve 70 kişiden oluşan Mehteran ekibi bugün Han Çadırı ve Bayterek alanında iki konser daha verecek. Yarın ki etkinlikler de ise şehir meydanındaki yürüyüşe katılacak olan ekip daha sonra Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in doğum günü münasebetiyle yapılacak gala konserine katılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası