Ege Postası
Geri

Atanamayan öğretmenlerden sessiz isyan

Türkiye’nin acı gerçeği haline gelen atanamayan öğretmenler, hayatlarına son vererek sosyal ve ekonomik koşulların kurbanı olmaya devam ederken, en son geçtiğimiz günlerde yaşanan ve sayısı 37’ye ulaşan intihar vakalarına farklı bir anma etkinliği düzenlendi. Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu, yaptıkları “Duran Öğretmen” eylemi ile arkadaşları Mehmet Sadık Güneş’i anarken, Öğretmenler atansın,intiharlar sonlansın” dedi.
Atanamayan öğretmenlerden sessiz isyan
Haberler / İzmir
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de Konak Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 kadar atanamayan öğretmen, ülke gerçeklerine dikkat çekmek ve atanamayan öğretmenlerin durumunu kamuoyuna anlatabilmek amacı ile durma eylemi düzenledi. Konak’ta gerçekleşen ve yer yer yoldan geçen vatandaşların da alkışları ile destek verdiği eylem sırasında dikkat çeken bir manzara da oluştu. Sayısı 6 olan ve durma eylemi gerçekleştiren eylemcilerin etrafında geniş güvenlik önlemleri alındığı ve alana otobüs ile gelen 100 kadar silahlı çevik kuvvet polisinin eylemcilerin etrafında uzun süre nöbet tuttuğu objektiflere yansıdı.


 
“YANLIŞ POLİTİKALAR İNSANLARI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR”

Grup adına bir basın açıklaması yapan Platform Sözcüsü Hasan Basri Ekici, atanamayan ve yaşamına son veren arkadaşları adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini kaydederek şöyle konuştu; “KPSS’de yaşanan olumsuzluk ve hayatlarını bu sınava adamaları neticesinde yaşları da ilerlediğinden, yaşadıkları psikolojik burhan altından kalkamayarak, yaşamlarına son verdiler. Bu insanlar yaşadıkları dört duvar arasında, kravatları ile kendilerini astılar. Bu durum da ayrı bir mana taşımaktadır. Biz bu insanların sessizliğine karşı bir ses olmak istedik. Ve arkadaşlarımızın sessiz ölümlerine sessiz kalmayacağımızı belirtelim istedik. Bu konuda asıl muhatap olan Milli Eğitim Bakanlığı ve onların izlediği politikalardır. Her sene değişen sınav sistemi ile bu yönde oluşan tepkiyi biraz daha azaltarak kolaya kaçmaktadırlar. Biz bunun böyle olmadığını ve ürettikleri politikaların da insanları ölüme sürüklediğini görüyoruz. En son Mehmet Sadık Güneş arkadaşımız ile birlikte 37’inci kurbanımızı verdik. KPSS insanlara bir gelecek değil, ölüm ve geleceksizlik vaat etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu yanlış politikalarından vazgeçmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin her ilinde buna benzer bir eylemlerle sessimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.


“İNSANLAR İLE DALGA GEÇİYORLAR”

Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Ekici, “Hem Milli Eğitim Bakanı, hem de Başbakan’ın kendisi atanamayan öğretmenler ile dalga geçiyorlar. Gerçekten laf cambazlığı yapıyorlar ve insanlar ile dalga geçmeye devam ediyorlar. Her seferinde değişik söylemler ile insanları aldatarak laf çarpıtıyorlar. Öğretmenlerin tek bir derdi var, o da KPSS’nin kaldırılması ve bu öğretmenlerin atamansı. Hükümetin bu istihdam politikalarını gözden geçirmesini ve intiharların son bulmasını istiyoruz. Bu yüzden de ağzımızda siyah bantlar ile bu eylemi gerçekleştirdik” diyerek hükümete de eleştiri getirdi. 


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası