Ege Postası
Geri

Atatürk pullarını müzeye bağışlayacak

DOKUZ Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümünden emekli olan 72 yaşındaki Prof. Dr. İbrahim Baran’ın küçük yaşta başlayan Atatürk sevgisi onu Türkiye’nin en geniş 'Atatürk Pulları' koleksiyoncusu yaptı.
Atatürk pullarını müzeye bağışlayacak
Haberler / İzmir
13 Kasım 2012 Salı 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -'Yılancı hoca' olarak bilinen ve Türkiye’nin dünyaca tanınmış sürüngen uzmanı Prof. Dr. İbrabim Baran bu kez bambaşka bir çabasıyla kamuoyunun önüne çıktı. 12 yaşında başladığı Atatürk Pulları koleksiyonu 10 bin pulu aşan Prof. Dr. Baran, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Büyük Postane’de sergiledi. 1922 yılından günümüze kadar PTT’nin bastığı tüm Atatürk pullarının koleksiyonu içinde yeraldığını belirten Prof. Dr. Baran, “Pul koleksiyonculuğuna 12 yaşında başladım. Okul harçlıklarımdan biriktirdiğim para ile gidip Atatürk pulu satın aldım. Elimde 10 binin üzerinde mektup, tebrik kartlarına basılan pul var. Türkiye’de birkaç Atatürk pul koleksiyoncusundan birisiyim. Bu kadar zengin bir koleksiyonun sahibi yok. Kurulacak bir Atatürk pul müzesine 500 bin TL değerindeki koleksiyonumu vereceğim. Çünkü çocuklarım pul koleksiyonculuğuyla ilgili değil. Bu müzenin İzmir’de olmasını istiyorum. Bu konuda girişimlere başlayaacağım. Hatta belediye başkanlarının yanında Kültür Bakanlığı, Koç ve Sabancı Grupları’na müze için teklif götüreceğim” dedi.

Prof. Baran, yabancı devletlerin pullarına Atatürk resimlerini kullandıklarını belirterek, “Koleksiyonumda Arjantin, İran, Pakistan, Afganistan, Nikaragua, Mısır, Hindistan’da Atatürk resminin kullanıldığı pullar var. Türkiye’de ise ilk Atatürk resimli pul 1924 yılında Lozan Sulh anlaşması ile basıldı” dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası