Ege Postası
Geri

Atina'da Gezi Parkı eylemine ve canlı bomba Bulut Yayla'ya destek gösterisi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da marjinal sol gruplar ile Atina’da yaşayan Kürtler, Taksim Gezi Parkı ve perşembe günü yapılan bir operasyonla Atina’dan Türkiye’ye kaçırılan canlı bomba DHKP-C’li Bulut Yayla için bir gösteri düzenlendi.Atina’da...
Atina'da Gezi Parkı eylemine ve canlı bomba Bulut Yayla'ya destek gösterisi
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 23:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan’ın başkenti Atina’da marjinal sol gruplar ile Atina’da yaşayan Kürtler, Taksim Gezi Parkı ve perşembe günü yapılan bir operasyonla Atina’dan Türkiye’ye kaçırılan canlı bomba DHKP-C’li Bulut Yayla için bir gösteri düzenlendi.

Atina’da marjinal sol gruplar ile aralarında Atina’da yaşayan Kürtler, Taksim Gezi Parkı için gösteri düzenleyenlere destek amacıyla bir eylem yaptı. İnternet üzerinden organize olan Atina’da yaşayan Türkiye ve bölge ülkelerinden Kürtlerin de bulunduğu yaklaşık 300 kişi, pano, döviz ve sloganlarla Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’ne yürüdü. Yunan polisi, Büyükelçilik yakınındaki yola otobüslerle barikat kurarken, çok sayıda Çevik Kuvvet polisi güvenlik önlemi aldı.

Başbakan Erdoğan ve Türkiye aleyhine sloganların atıldığı gösteride, canlı bomba Bulut Yayla’ya da sahip çıkıldı. “Faşistlere karşı omuz omuza” sloganları atan eylemciler, “Tayyip istifa”, “ Zulmün saltanatını yıkacağız” ve “Türkiye’de ayaklananlarla dayanışma içerisindeyiz” yazılı panolar taşıdı.

Geçen perşembe günü Atina merkezinde kaçırıldıktan sonra İstanbul’a gönderilen Bulut Yayla’ya da destek veren göstericiler, “Yunan devleti mücadeleci Bulut Yaylayı kaçırdı. Yasadışı olarak faşist Türk devletine teslim etti.” ifadelerinin bulunduğu bir de pano açtı. Gösteride PKK ve Abdullah Öcalan posterleri dikkat çekti.

Akşam saatlerinde yapılan ikinci gösteri de ise Yunanistan Komünist Partisi, Türkiye Komünist Partisi'ne destek verdi.

ANA MUHALEFET SYRİZA’DAN YAYLA’YA TAM DESTEK

Gösteriye ana muhalefet Radikal Sol İttifak (SYRİZA) tam destek verirken, SYRİZA, canlı bomba Bulut Yayla’nın Türkiye’ye kaçırıldığının anlaşılmasından sonra yayınladığı 3 farklı açıklama ile Yunan polisi ve hükümeti ile Türkiye’ye sert tepki gösterdi. SYRİZA Milletvekili Dimitris Çukalas, Yayla’nın akıbetini öğrenmek için cumartesi gününden bu yana resmi kurumlar nezdinde yoğun çaba harcadığını duyurdu. Çukalas, Bulut Yayla’nın İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutulduğunu ailesinden öğrendiklerini de bildirdi.

YAYLA SİYASİ İLTİCA BAŞVURUSU İÇİN RANDEVU ALMIŞ

Bu arada SYRİZA’nın Yunan polisine art arda suçlamalar yöneltmesinin ardından Atina Emniyet Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaparak kendini savundu. “Bulut Yayla adlı Türk vatandaşının Yunanistan’da bulunduğuna ilişkin resmi herhangi bir kaydın bulunmadığı” belirtilen açıklamada “Eğer Yunanistan’a gelmişse yasadışı yollardan girmiştir. Yunan devletinden herhangi bir koruma da talep etmemiştir” denildi. Emniyet Müdürlüğü, Yunanistan Mülteciler Konseyi’nin Bulut Yayla’ya ilgi gösterdiği, Yunanistan’a siyasi iltica talebinde bulunmak için Yabancılar Şubesi’nden 21 Mayıs 2013’te randevu aldığını ancak buna gitmediğini de açıkladı. Yunan polisi, SYRİZA milletvekilinin Yayla’nın Yunan ve Türk polisinin ortak operasyonu ile kaçırıldığına ilişkin iddiaları için ise inceleme başlattıklarını duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası