Ege Postası
Geri

Avusturya halkı Türkiye karşıtı başbakana karşı sokaklarda

Avusturya Dışişleri Bakanı'yken Ankara'ya karşı açıkça tavır alan ve geçtiğimiz yıl Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkeyi karıştırdı. Aşırı sağcı siyasetçiye karşı binlerce Avusturyalı sokağa döküldü.
Avusturya halkı Türkiye karşıtı başbakana karşı sokaklarda
Haberler / Dünya
27 Ocak 2018 Cumartesi 06:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa’da son dönemde yükselişe geçen sağ tandanslı partilerden birisi de Avusturya’daki Özgürlük Partisi… Geçtiğimiz yıl Avusturya’da yapılan seçimlerden zaferle ayrılan Özgürlük Partisi, böylelikle parti lideri ve eski dışişleri bakanı Sebastian Kurz’u da başbakan yapmıştı.

Avusturya'da aşırı sağcı hükümet istemeyen bir grup da,

Avusturya’da aşırı sağcı hükümet istemeyen bir grup da, “Nineler aşırı sağcılara karşı” yazan pankartlar taşıdı.

Geçmişte Türk siyasilerle sık sık polemiğe giren ve açıkça Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde istemeyen Kurz, ülkesinden de tepki çekiyordu.

kurz

Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı açıklamalarda bulunan Sebastian Kurz, dün ülke gündemindeydi. Bunun sebebi ise Kurz’un partisi Özgürlük Partisi’nin yıllık toplantısıydı. Öyle ki bu durumdan rahatsız olan ve ülkeyi kaosa sürüklediğine inandıkları Kurz’a karşı birçok gösterici başkent Viyana’da bir araya geldi ve aşırı sağa karşı sloganlar attı.

Gamalı haç taşıyan bir gösterici, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen maskesi taktı.

Gamalı haç taşıyan bir gösterici, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen maskesi taktı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen etkinlik öncesinde binlerce Avusturyalı Kurz’a karşı yürüdü. Ellerinde, “Faşistler ülkeyi yönetmesin”, “Nazilerin ülkeyi yönetmesine izin vermeyin” ve “Direniş” yazan pankartların yanı sıra Kurz ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache’nin üzeri çizilmiş fotoğraflarının olduğu pankartlar taşıyan göstericiler hükümet karşıtı sloganlar attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası