Ege Postası
Geri

Avusturya’da sandıklar kapandı, aşırı sağ parti yüzde 22,4 oy aldı

Avusturya’da bugün yapılan seçimler, sandıkların yerel saat ile 17.00’de kapanmasıyla sona erdi. Ülke genelinde 9 partinin katıldığı seçimlerde 2 bin aday 183 sandalyeli meclise girmek için yarıştı. Sandıkların kapanmasının ardından...
Avusturya’da sandıklar kapandı, aşırı sağ parti yüzde 22,4 oy aldı
Haberler / Dünya
29 Eylül 2013 Pazar 19:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avusturya’da bugün yapılan seçimler, sandıkların yerel saat ile 17.00’de kapanmasıyla sona erdi. Ülke genelinde 9 partinin katıldığı seçimlerde 2 bin aday 183 sandalyeli meclise girmek için yarıştı.

Sandıkların kapanmasının ardından açıklanan ilk sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) yüzde 26,4 ile seçimi birinci bitirdi. Avusturya Halk Partisi (ÖVP) yüzde 23,8 ile ikinci sırada yer alırken her iki parti de son seçimlere göre oy kaybı yaşamış oldu.

Henüz oyların yüzde 37,4’ü sayılırken aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) yüzde 22,4 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı. Yeşiller Partisi yüzde 11,2 ile dördüncü, Stronach Partisi yüzde 6 ile beşinci, seçimden kısa bir süre önce kurulan NEOS Partisi yüzde 4,7 ile meclise giren 6. parti oldu. Aşırı sağcı Avusturya’nın Geleceği İçin Birlik Partisi (BZÖ) ise bir önceki seçime göre yedi puan kaybederek barajın altında kaldı.

100 bin Türk kökenli seçmenin katıldığı seçimlerde meclise en az 2 Türk kökenlinin girmesi bekleniyor. Diğer Türk adayların durumları yarın tercihli oyların sayılması sonucu netleşecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası